Karate: 27. Odprto SKIF SLO šolsko prvenstvo za osnovne in srednje šole

0
622

Telovadnica OŠ Kuzma, na tromeji, je bila, 7. 5. 2022, po dveh letih premora, zaradi kovid ukrepov, prizorišče, 27. Odprtega šolskega državnega prvenstva v karateju.

Obisk je bil res malo manjši, a na stanje, kakršnemu smo bili priča pretekli dve leti, se je v aktivnosti šoloobveznih otrok, nekoliko popravilo. Da se psihofizično stanje naše mladine okrepi, je vsem odgovornim prvotni cilj. Šole oziroma vodje šolskih ustanov bi morale k temu strmeti in še podkrepiti izvenšolske aktivnosti, ki navsezadnje krepijo in širijo obzorja.

Šolskega karate prvenstva so se udeležili vadeči otroci klubov in društev Slovenije, a so tekmovali in se spoznavali v imenu šole, za šolo, ki jo obiskujejo.

Iz Karate-do kluba Atom Domžale so se prvenstva udeležili:
Bernarda Flisar, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra, Kamnik.
Dijakinja je v svoji kategoriji dosegla 1.mesto kate in 1.mesto borbe-kumite.
Liam Letić, OŠ Marije Vere, Kamnik, je v svoji kategoriji dosegel, 1.mesto kate in 1.mesto kumite. Benjamin Flisar, OŠ Toma Brejca, Kamnik, 1.mesto kate in 4.mesto kumite-borbe.

OŠ Domžale, sta zelo uspešno zastopala, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, ki je osvojil kar 3 zlate medalje, dvakrat 1.mesto kate in 1.mesto kumite-športne borbe in sestrica Gaja Mazvita Strauss Tlhaolang, prav tako 1.mesto kate in 1.mesto kumite-borbe.

Zenmedia


 

 

 

 

 

Oglasno sporočilo