Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 26. 6. do 2. 7. 2017

0
1995

26. 6. 2017
POSKUS VLOMA V BRUNARICO IN VLOM V BRUNARICO V ZGORNJI JAVORŠICI
Policisti  Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v brunarico v  Zgornji  Javoršici.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani storilec, z neznanim predmetom, na vzvod, skozi lesena vhodna vrata, poskušal vlomiti v leseno  brunarico,  kar  pa  mu ni uspelo. Z navedenim dejanjem je lastnika oškodoval  za približno 100 EUR. Prav tako so policisti na kraju ugotovili, da je neznani storilec, z neznanim predmetom, na vzvod, skozi lesena vhodna vrata, vlomil v brunarico v neposredni bližini zgoraj navedene brunarice in iz  notranjosti  odtujil  kosilnico  neznane znamke, modro srebrne barve. Z navedenim  dejanjem je lastnika oškodoval za približno 330 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 6. 2017
TATVINA KOSILNIC V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kosilnic v Šentvidu  pri  Lukovici.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška  stanovanjske hiše v Šentvidu pri Lukovici odtujil tam parkirani kosilnici  in sicer samohodno bencinsko kosilnico znamke ALCO, rumene barve in  bencinsko  kosilnico neznane znamke, rumene barve. Z navedenim dejanjem je  lastnika  oškodoval  za  približno 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 6. 2017
TATVINA KOLESA NA RODICI
Policisti  Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa na Rodici.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec iz odprte garaže stanovanjske  hiše  na  Rodici  odtujil  tam  parkirano  moško  kolo znamke Corratec, tipa x vert, črne barve z rdečimi črtami. Z navedenim dejanjem je lastnika  oškodoval  za  približno  600  EUR.  Policisti  v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 6. 2017
ZASEGI PREPOVEDANIH DROG
Policisti  Policijske  postaje  Domžale  so  imeli v postopku tri kršitelje katerim  so  zasegli  manjšo  količino  prepovedanih  drog  – konoplje. Pri prekrškovnem   organu  Policijske  postaje  Domžale  bodo  policisti  zoper kršitelje uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

26. 6. 2017
TATVINA KOSILNIC V PREVALJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kosilnic v Prevaljah.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška ob stanovanjski  hiši  v  Prevaljah  odtujil  tam parkirani kosilnici in sicer kosilnico Husquarna, tipa Jet 48, rdeče modre barve in kosilnico Hurricane, tipa HBM-E 46 R, rdeče barve. Z navedenim dejanjem je lastnika oškodoval za približno  300  EUR.  Policisti  v  zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 6. 2017
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN PREPOVEDANE DROGE
Policisti   Policijske  postaje  Domžale  so  zaustavili  voznika  osebnega avtomobila,  kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V  skladu  z  določili  23.  člena  Zakona  o  pravilih cestnega prometa so policisti  osebni  avtomobil  zasegli,  zoper  voznika pa bodo na pristojno sodišče  zaradi  kršitev  podali  obdolžilni  predlog. Prav tako mu je bila zaradi  kršitve  Zakona  o  proizvodnji  in prometu s prepovedanimi drogami zasežena manjša količino prepovedane droge (konoplja). Prekrškovni organ bo zoper kršitelja uvedel ustrezen  postopek.

27. 6. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na Viru. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti  ugotovili,  da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti  voznice  osebnega  vozila,  kateri  so  policisti zaradi kršitev določil  Zakona  o  pravilih  cestnega  prometa  izdali  plačilni  nalog. V prometni  nesreči  sta  bili  dve  osebi telesno poškodovani in odpeljani v UBKC.

28. 6. 2017
DRZNA TATVINA V LUKOVICI
Policisti  policijske  postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču  OMV  v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je državljan Romunije na  počivališču  spal  v  vozilu.  Neznanec  mu  je potrkal na okno in ga s pretvezo  da ima prazno pnevmatiko zvabil iz vozila, tako da se je oddaljil od vozila, nakar pa je drugi neznanec iz vozila izvršil tatvino denarnice v kateri je imel dokumente in denar. Za storilcema policisti še poizvedujejo.

28. 6. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH
Policisti  PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah.  Z  zbiranjem  obvestil  in  opravljenim  ogledom  kraja prometne nesreče  so  policisti  ugotovili,  da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene  hitrosti  voznika  osebnega  vozila, ki je je trčil v peško. Vozniku  so  policisti  zaradi  kršitev  določil Zakona o pravilih cestnega prometa  izdali  plačilni  nalog.  Peška  je  bila v prometni nesreči lahko
telesno poškodovana.

29. 6. 2017
VLOM V ZABOJNIKE V IHANU
Policisti  PP  Domžale  so bili obveščeni o vlomu v več zabojnikov v Ihanu. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod vlomil  v  štiri  gradbene  zabojnike  ter  iz  njih odtujil večjo količino električnega  orodja  in materiala. Z dejanjem je neznani storilec lastnike oškodoval  za približno 14.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 6. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah.  Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem
na  vzvod  skozi okno v 1. nadstropju vlomil v hišo ter odtujil ploščice in bakrene  žlebove.  Z  dejanjem  je  neznani  storilec lastnika oškodoval za
približno  3.000  EUR.  Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 6. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V MENGŠU
Policisti  PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Mengšu.  Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so  policisti  ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje po nasprotnem  smernem  vozišču voznika osebnega vozila, kateremu so policisti zaradi  kršitev  določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.  V  prometni  nesreči  sta  bili  dve  osebi  telesno oškodovani in odpeljani v UBKC.

29. 6. 2017
TATVINA MOTORNIH ŽAG V ZALOGU PRI MORAVČAH
Policisti  PP Domžale so bili obveščeni o tatvini motornih žag v Zalogu pri Moravčah.  Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec odtujil 3 motorne žage  znamke  Husquarna  in tako lastnika oškodoval za približno 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 6. 2017
TATVINA KOLESA Z MOTORJEM V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  tatvini kolesa z motorjem v Domžalah.  Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec odtujil odklenjeno kolo  z  motorjem  znamke  Beta,  tipa  BS 4, rdeče barve in s tem lastnika oškodoval  za  približno 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 6. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  Policijske  postaje  Domžale  so  imeli v postopku dva kršitelja katerima  so  zasegli  manjšo  količino  prepovedane  droge – konoplje. Pri prekrškovnem   organu  Policijske  postaje  Domžale  bodo  policisti  zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

30. 6. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE NA KOLIČEVEM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na Količevem.  Z  zbiranjem  obvestil  in  opravljenim  ogledom kraja prometne nesreče  so  policisti  ugotovili,  da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene  hitrosti  in  vožnje  pod  vplivom alkohola voznika osebnega vozila,  kateri  je  bil  v  prometni nesreči samoudeležen in se je telesno poškodoval.  Zoper  voznika  bodo policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa ustrezno ukrepali.

1. 7. 2017
VLOM V REZERVOAR Z GORIVOM IN TATVINA GORIVA V LUKOVICI
Policisti  policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v rezervoar za  gorivo  na  počivališču  OMV  v  Lukovici.  Ugotovljeno je bilo, da sta državljana Romunije na počivališču Lukovica vlomila v rezervoar parkiranega tovornega  avtomobila  in  izvršila  tatvino  250  litrov  nafte  in  s tem oškodovala  oškodovanca za približno 600 EUR. Osumljenca sta bila dobljena, zoper  njiju  bodo policisti PP Domžale podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

2.  7. 2017
KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI
PRIBLIŽEVANJA
Policisti policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je sin že  dlje časa nad svojo mamo in očetom izvajal fizično in psihično nasilje. V  skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti  sinu  izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma  storitve  kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper
njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja  premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V  sled  navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih  (zaklepanje  vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo omžale telefonska  številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo