Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 24. 7. do 30. 7. 2017

0
2495

24. 7. 2017
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti   Policijske  postaje  Domžale  so  zaustavili  voznika  osebnega avtomobila,  kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V  skladu  z  določili  23.  člena  Zakona  o  pravilih cestnega prometa so policisti  osebni  avtomobil  zasegli,  zoper  voznika pa bodo na pristojno sodišče zaradi kršitev podali obdolžilni predlog.

24. 7. 2017
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način prišel  v  vozilo, katerega je pregledal iz katerega pa ni ničesar odtujil, tako  da  je  dejanje  ostalo pri poskusu. Materialna škoda znaša okoli 200  EUR.

24. 7. 2017
POŽAR V LOKI PRI MENGŠU
Policisti  Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o požaru v Loki pri Mengšu.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je prišlo do večjega požara, kjer je v celoti  pogorel  ločen  objekt  – lesene pritlične garaže, v kateri je tudi električna napeljava. Materialna škoda znaša 100.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 7. 2017
VLOM V  VRTNO LOPO V TRZINU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o vlomu v vrtno lopo v Trzinu. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do lope ter s primernim  orodjem zlomil ključavnico obešanko ter tako prišel v notranjost od  koder  je  izvršil  tatvino  samohodne  motorne  kosilnice  in  motorno kosilnico.   Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 7. 2017
VLOM V TELOVADNICO OSNOVNE ŠOLE DOB PRI DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o vlomu v OŠ Dob pri Domžalah. Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do OŠ ter na vzvod  vlomil skozi vrata telovadnice ter tako prišel v notranjost od koder je  odtujil  sesalec  znamke  Fiesto  in žirafo Flex. Z dejanjem je neznani storilec  oškodoval  oškodovanca  za  približno  200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.7.2017
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v osebni avtomobil v Domžalah.  Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do osebnega avtomobila in na neugotovljen način razbil manjše fiksno steklo pred  prednjimi levimi vrati ter na tak način prišel v notranjost vozila ga pregledal  in  z  namenom protipravne prilastitve odtujil šop ključev in iz zadnjega  prtljažnega prostora žensko torbico. Materialna škoda znaša okoli
200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.  7. 2017
KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o  nasilju  v  družini.  Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je partner  že  dlje  časa  nad  svojo  partnerko in otroci izvajal fizično in psihično  nasilje.  V  skladu  z  določili  60.  člena  Zakona o nalogah in pooblastilih  policije so policisti  izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi  utemeljenega  suma  storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa  bodo  policisti  zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.
S strani dežurnega preiskovalnega  sodnika  mu  je  bil  ukrep  prepovedi približevanja podaljšan še za 15 dni.

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja  premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V  sled  navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih  (zaklepanje  vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Oglasno sporočilo