Župan Marjan Šarec sprejel evropsko mladinsko podprvakinjo Agato Zupin

0
3426

Župan Marjan Šarec je popoldan v Poročni dvorani občinske stavbe skupaj s podžupanom Igorjem Žavbijem, vodjo športnih programov na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Francijem Kramarjem in trenerjem Damjanom Zlatnarjem sprejel evropsko mladinsko podprvakinjo v teku na 400 metrov z ovirami Agato Zupin. Dogodka sta se udeležila tudi ponosna starša mlade nosilke svetleče se medalje.

.

“>Kamničanka, članica Atletskega društva Kamnik, Agata Zupin je pred dobrim tednom na evropskem prvenstvu za starejše mladince (do 20 let) v italijanskem Grossetu v finalu teka na 400 metrov ovire osvojila srebrno medaljo. S časom 55,96 sekunde je izboljšala svoj državni članski rekord, ki ga je dosegla dan prej v polfinalu ter za šest stotink zgrešila zmago. Zupinova je že imela mednarodno normo za člansko svetovno prvenstvo avgusta v Londonu na 200 metrov, sedaj pa jo je dosegla tudi za 400 metrov z ovirami (56,10). Ob tem velja poudariti, da jo Agata Zupin edina slovenska predstavnica, ki je dosegla dve mednarodni normi za člansko svetovno prvenstvo.

Župan Marjan Šarec je eni najbolj perspektivnih slovenskih atletinj z zahvalo zaželel, da bi sledila tistemu, kar jo osrečuje, pri tem pa neustrašno preskakovala ovire in predano tekla proti zastavljenim ciljem.

ISKRENE ČESTITKE.

Oglasno sporočilo