Kronika policijske postaje Domžale (od 17.10. do 23.10.2022)

0
661

17.10.2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. Materialna škoda znaša za okoli 600 EUR. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.62 mg/l. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in
prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper povzročitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17.10.2022
TATVINA REGISTRSKE TABLICE

Policisti so bili obveščeni o tatvini registrske tablice. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil eno registrsko tablico in s tem oškodoval lastnika za okoli 20 EUR.

18.10.2022
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec razbil steklo na prednjih vratih vozila, vlomil v notranjost in iz vozila odtujil denarnico z vsebino. Nastala je materialna škoda za okoli 2.000 EUR.

18. 10. 2022
TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI IN IZDAN PLAČILNI NALOG

V prodajalni je bil tujec zaloten pri tatvini, o čemer so bili obveščeni policisti. Slednji so pri postopku ugotovili da tujec nima osebnih dokumentov, zaradi česar je bil odpeljan na policijsko postajo, kjer se je ugotovila njegova identiteta. Tujec je na policijski postaji prejel tudi plačilni nalog, saj potuje brez veljavnega osebnega dokumenta ali druge veljavne potne listine, zoper njega pa bo podana tudi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

18. 10. 2022
VLOM V VRTNO LOPO

Storilec je v Trzinu vlomil v leseno lopo ob stanovanjski hiši, ter iz notranjosti odtujil ročno orodje in sicer oblič znamke Makita, akumulatorski udarni vijačnik znamke Makita, nadrezkar znamke Makita, polnilec znamke Makita ter dodatni akumulator znamke Makita. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 700 eur.

19. 10. 2022
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, pri kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,90 mg/l. Zaradi slednjega ji je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršiteljico bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

19. 10. 2022
VLOM V GARAŽO

Storilec je v Škocjanu vlomil v garažo, ter iz notranjosti odtujil ročno orodje in sicer akumulatorsko ročno krožno žago, sabljasto žago, kotni brusilnik, udarni vijačnik, vrtalno kladivo, vrtalni vijačnik vse znamke Makita. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 2.000 eur.

20. 10. 2022
VLOM V VRTNO LOPO

Storilec je poškodoval in odstranil ključavnico obešanko z vrat vrtne lope iz katere je nato odtujil žensko gorsko kolo znamke Scott in električno žago. Z navedenim je oškodoval lastnika za okoli 600 eur.

21. 10. 2022
POSKUS VLOMA V SKLADIŠČE TRGOVINE

Storilec je s primernim orodjem preščipnil panelno ograjo ograjenega dvorišča – skladišča trgovine v Domžalah, ga pregledal, nato pa kraj zapustil ne da bi karkoli odtujil. Z opisanim je podjetje oškodoval za okoli 900 eur.

21. 10. 2022
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Storilec je s primernim orodjem, na vzvod, poizkušal odpreti vhodna vrata stanovanjske hiše v Rovah, kar pa mu ni uspelo. Nato je poizkušal vlomiti v notranjost stanovanjske hiše še skozi ključavnico vrat, kar pa mu ravno tako ni uspelo. Z opisanim je lastnika oškodoval za okoli 500 eur.

22. 10. 2022
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami v kateri je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad vozilom in trčila v pravilno nasproti vozeč osebni avtomobil katerega je vozil voznik. Voznik osebnega avtomobila se je v prometni nesreči poškodoval in je naknadno sam iskal zdravniško pomoč. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini okoli 6.000 EUR.
Policisti so voznici zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog.

22. 10. 2022
VLOM V ODPAD IN SKLADIŠČE

Storilec je preplezal 2,7 m visoko betonsko ograjo in tako prišel v notranjost odpada v Domžalah. Tam je s pomočjo viličarja privzdignil več vozil, jih pri tem poškodoval, ter iz njih odtujil katalizatorje. Nato je pristopil do vrat skladišča, katera je s primernim orodjem na vzvod odprl, vstopil v notranjost in pri tem sprožil alarmno napravo. Zaradi slednjega
je nato kraj zapustil. Z opisanim je lastnika oškodoval za okoli 2.200 eur.

23. 10. 2022
NAJDENO NEEKSPLODIRANO UBOJNO SREDSTVO

Na učni poti Žabnica je družina z detektorjem kovin pregledovala gozd, pri tem pa odkrili predmet, ki je deloval kot neeksplodirano eksplozivno sredstvo. Policisti so kraj zavarovali do prihoda pripadnikov DEvNUS, ki so najdeno minometno mino brixia, cal. 45, italijanske izvedbe iz 2. svetovne vojne, na kraju z razstrelitvijo uničili.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da
kolesa  ustrezno  fizično  zavarujejo  pred  tatvinami  in  jih  ne puščajo nezavarovanih.
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.
Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here