Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 14. 8. do 20. 8. 2017

0
2317

14. 8. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

14. 8. 2017
TATVINA DENARJA IZ STANOVANJSKE HIŠE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarja iz stanovanjske hiše v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Domžalah vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 8. 2017
VLOM V GARAŽO IN TATVINA KOLES V TRZINU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 10.8.2017 do 11.8.2017 med 23.00 in 08.00 uro pristopil do vrstne hiše. Tam je pristopil do kovinskih zaklenjenih vrat garaže, katera je s pomočjo primernega orodja, na vzvod in s silo telesa, snel s tečajev in si tako omogočil vstop v garažo, ki je stacionirana pred vhodom v stanovanjsko hišo. Iz notranjosti je odtujil moško gorsko kolo znamke Elan, NN številk okvirja, temno modre barve in mladinsko gorsko kolo znamke Ghost, NN številk okvirja, temno sive barve v kombinaciji z rdečo. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 8. 2017
VLOM V SKLADIŠČE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v skladišče v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času 11.8.2017 do 16.8.2017 med 15.00 in 7.00 uro na parceli v Domžalah, iz zaklenjenega priročnega skladišča, v odprtem objektu novogradnje večstanovanjskega objekta vzel podjetju njihov vodoinštalacijski material v skupni vrednosti 3.900 EUR, tako da je z neznanim primernim orodjem na vzvod odtrgal okovje ključavnice obešanke na lesenih vratih priročnega skladišča in tako prišel v notranjost. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 8. 2017
VLOM V OBJEKT V PRESERJAH PRI RADOMLJAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v objekt na gradbišču v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 15.8.2017 do 16.8.2017 v času med 15.00 in 12.00 uro, na gradbišču skozi vrata vlomil v začasno pomožno gradbišče, kjer je odtujil električno orodje. S tem je neznani storilec oškodoval lastnike v skupni vrednosti 3610 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 8. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V TRZINU

Policisti PP Domžale so v Trzinu obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v voznika osebnega avtomobila. En udeleženec se je lahko telesno poškodoval in je sam iskal zdravniško pomoč. V nesreči je nastala materialna škoda za okoli 4.000 EUR. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

17. 8. 2017
VLOM V TOVORNO VOZILO V ZALOGU PRI KRESNICAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Zalogu pri Kresnicah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil pod nadstrešek skladišča, kjer je bil parkirano tovorno vozilo znamke Citroen, Boxer. Tam je s silo telesa ali z neznanim predmetom skozi odprto okno dvignil zatič zaklepa vrat in na navedeni način prišel v notranjost TV iz katere je nato odtujil orodje (električna stiskalnica znamke VON ARX rdeče barve, udarno kladivo Bosch kombi GBH7 SDS MAX s pripadajočimi nastavki – v kovčku rdeče barve, udarno kladivo Makita SDS plus z menjalno glavo s pripadajočimi svedri – v kovčku rdeče barve, akumulatorsko orodje Makita, LXT314, rdeče barve, električni zatiskovalnik Viega Pressgun4E s pripadajočimi kleščami rdeče barve). Materialna škoda znaša cca. 4.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 8. 2017
TATVINA KOLESA V DEPALI VASI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Depali vasi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene garaže stanovanjske hiše v Depali vasi, odtujil tam parkirano kolo znamke Scott, Aspect 950, rdeče črne barve, NN št. okvirja. Materialna škoda znaša cca. 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 8. 2017
TATVINA DVEH KOLES V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini dveh koles v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec prišel do kopališča Domžale na naslovu Domžale, Kopališka cesta 5. Tam je pristopil do parkiranega zaklenjenega ženskega kolesa znamke Aurora na katerem je preščipnil ključavnico ter ga odtujil. Materialna škoda znaša cca. 70 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prav tako je neznani storilec dne 17.8.2017 med 14.25 in 14.45 ure, prišel na bencinski servis podjetja Petrol na naslovu Domžale, Češminova ulica 1. Tam je pristopil do parkiranega nezaklenjenega ženskega mestnega kolesa, neznane znamke in neznanih številk okvirja, belo-rdeče barve s košaro na sprednjem delu. Omenjeno kolo si je nato protipravno prilastil ter kraj zapustil v neznani smeri. Z navedenim dejanjem je oškodoval lastnika za 120 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 8. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so v Domžalah obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznica osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčila v voznico osebnega avtomobila. Z reševalnim vozilom sta bili obe udeleženki odpeljani v UB KC Ljubljana, saj sta se obe v prometni nesreči lahko telesno poškodovali. V nesreči je nastala materialna škoda za okoli 7.000 EUR. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

19. 8. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V KRAŠCAH

Policisti PP Domžale so v Krašcah obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani in smeri vožnje trčil v nasproti vozečo voznico osebnega avtomobila. Z reševalnim vozilom sta bila oba odpeljana v UB KC Ljubljana in sicer je voznik zadobil lažje, voznica pa hude telesne poškodbe. V nesreči je nastala materialna škoda za okoli 15.000 EUR. Zoper povzročitelja bodo policisti napisali KO na pristojno sodišče.

20. 8. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V TURNŠAH

Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

20. 8. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so v Domžalah obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne stran in smeri vožnje trčil v obcestne količke ter nato v stanovanjsko hišo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljani v UB KC Ljubljana in je zadobil lažje telesne poškodbe. V nesreči je nastala materialna škoda za okoli 10.500 EUR. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

POOSTREN NADZOR HITROSTI – SPEED
V času med 21. 8. 2017 in 27. 8. 2017 bo potekal evropsko usklajen poostren nadzor hitrosti (SPEED), na celotnem območju Republike Slovenije, katerega namen je vplivati na vedenja voznikov v vozilih, ter posredno zmanjšati najhujše posledice prometnih nesreč.

Policijska postaja Domžale bo na podlagi analiz, kjer prihaja do kršitev in najhujših posledic prometnih nesreč na svojem območju izvajala poostren nadzor na naslednjih cestah in odsekih:

 • Savska cesta v Domžalah,
 • Šaranovičeva cesta na Viru,
 • regionalna cesta I. reda št. 225 na relaciji Mengeš – Kamnik,
 • regionalna cesta II. reda št. 447 med Prevojami in Blagovico,
 • Gorica pri Moravčah,
 • Mengeška cesta v Trzinu,
 • regionalna cesta II. reda št. 447 med Krtino in Moravčami,
 • glavna cesta II. reda št. 104 na relaciji Trzin – Depala vas,
 • Slovenska cesta v Mengšu,
 • regionalna cesta II. reda št. 644 na relaciji Domžale – Kamnik,
 • Homec,
 • Breznikova cesta v Ihanu,
 • Selo pri Ihanu,
 • Bukovčeva cesta na Viru,
 • Rovska cesta na Rovi,
 • Cesta Radomeljske čete v Radomljah,
 • Prešernova cesta v Radomljah,
 • Zaboršt pri Domžalah,
 • Lokalna cesta na Količevem,
 • lokalna cesta na Škrjančevem.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine na počivališču Lukovica, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Vir: policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo