Začenja se prvoligaški ples

0
1456

Prihodnjo soboto, 26. avgusta bodo ekipe v slovenski ženski nogometni ligi znova stopile na igrišča. V prvem krogu novega prvenstva, v katerem bo letos nastopalo devet klubov, bodo Radomljanke odigrale proti ekipi Fužinarja.

Klubi se bodo kljub neparnemu številu ekip pomerili v že znanem formatu tekmovanja. Vsak klub se bo s posameznim klubom srečal dvakrat, nato pa se bo liga razdelila na dva dela. Prve štiri ekipe se bodo pomerile med seboj, ekipe, ki se bodo uvrstile od petega do devetega kroga, pa med seboj. Letos po dolgih letih v tekmovanju ni več ekipe Rudar Škale, ki je z letošnjo sezono “ugasnil”.

Radomljanke bodo po domači tekmi s Fužinarjem v naslednjem krogu gostovale v Ajdovščini pri istoimenski ekipi, nato pa gostijo Maribor. V četrtem krogu odhajajo na gostovaje k državnim prvakinjam, ekipi ljubljanske Olimpije, krog za tem pa bodo na domačem igrišču igrale še proti drugi ljubljanski ekipi Krim Rolljet. Šesti krog, ki bo na sporedu osmega oktobra, pa bodo odigrale proti nogometašicam Teleing Pomurja, ki so v lanski sezoni zasedle drugo mesto v prvenstvu. Zaradi neparnega števila ekip bodo Radomljanke v sedmem krogu proste, nato pa v radomeljskem športnem parku gostuje ekipa Cerkelj, v devetem krogu pa odhajajo na obalo k Ankaranu. Deveti krog pa že prinese “povratne” tekme, saj se bodo Radomljanke odpravile na Koroško k Fužinarju.

V ekipah je prišlo do mnogih igralskih sprememb, kar kljub izostanku Rudarja iz prvenstva napoveduje zanimivo prvenstvo. Prva domača tekma Radomljank bo tako v soboto, 26. avgusta ob 12. uri na igrišču z umetno travo.

Vir: ŽNK Radomlje

Oglasno sporočilo