Dvignjenih glav končali letošnjo evropsko zgodbo

0
1964

Domžalski nogometaši so dvignjenih glav končali letošnjo evropsko zgodbo. Na povratni tekmi 4. kroga kvalifikacij za evropsko ligo so proti francoskemu velikanu Marseillu sicer izgubili s 3:0, vseeno pa prikazali pogumno predstavo, ki bi se lahko z malce sreče končala tudi drugače. Misli sta po koncu tekme strnila trener Simon Rožman in vezni nogometaš Amedej Vetrih.

Nogometaši Domžal so novo poglavje letošnje evropske nogometne pravljice spisali na stadionu Orange Velodrome v Marseillu, ki je postal največji stadion, na katerem je člansko moštvo rumenih zaigrali v vsej svoji zgodovini. Varovanci Simona Rožmana so se na jug Francije podali z remijem 1:1 z domače tekme v Stožicah, kjer so z 10.243 obiskovalci podrli rekord v številu gledalcev na domači tekmi. Strokovno vodstvo je na igrišče poslalo popolnoma enako zasedbo kot pred tednom dni v Ljubljani, na drugi strani pa je trener domačih Rudy Garcia opravil le eno zamenjavo – namesto Gregoryja Sertića je zaigral Rolando. Povratni obračun med Olympiqueom iz Marseilla in Domžalami je spremljalo kar 47.352 vročekrvnih domačih navijačev, ki so pripravili izjemno kuliso. Ta ni zmedla slovenskih pokalnih prvakov, ki so odločno krenili proti vratom tekmeca.

untitled 2

Sanjali smo velike sanje, a se žal niso uresničile. Nasprotniku bi čestital za zasluženo zmago, fantom pa za dobro predstavo in borbenost v tem peklenskem vzdušju. Igrali smo proti evropskemu velikanu, na tem nivoju pa je treba za zmago izkoristiti vsako priložnost. Če bi želeli priti do napredovanja, bi potrebovali popolno tekmo, za njo pa nam je morda zmanjkalo tudi nekaj športne sreče,“ je uvodoma dejal trener Simon Rožman, čigar nogometaši so se večji del tekme zelo dobro kosali s tekmecem, si priigrali tudi precej priložnosti, hkrati pa kar nekajkrat nevarno zapretili: “Imeli smo tri izredne priložnosti, ki bi jih morali izkoristiti. Prvi gol nas je nato presekal, vseeno pa smo se večino časa dobro zoperstavljali tekmecu. Marseille smo prisilili v njihov maksimum, za zmago so morali garati skozi vseh devetdeset minut. Treba je vedeti, da je samo denimo Valere Germain vreden pet letnih proračunov našega kluba. Vsekakor menim, da končni rezultat ni merilo za razmerje kakovosti na igrišču.“

untitled 9 rozman

Podobno videnje tekme je podal tudi Amedej Vetrih: “Predvsem v prvem polčasu smo tekmo odigrali na resnično visokem nivoju in si po prikazanem tudi zaslužili zadeti. Vseeno pa je proti tako kakovostnemu nasprotniku včasih potrebno imeti nekaj športne sreče, ki pa nam tokrat žal ni bila naklonjena. V drugem delu je nasprotnik s pomočjo navijačev dobil veter v krila, rezultat pa je bilo zelo težko obrniti. Vseeno menim, da smo pokazali svojo kakovost, dobili potrditev, da se lahko kosamo tudi z največjimi ekipami v Evropi. Predvsem pa smo vsi skupaj dobili nove dragocene izkušnje za nadaljevanje naših karier.“

Francoska zasedba je bila sicer zelo pozitivno presenečena nad dobro predstavo in kakovostjo domžalske zasedbe, vidno zadovoljna pa je bila tudi po težki zmagi. “Nedvomno nam je žal, da nam ni uspelo pripraviti možno želene senzacije. Vseeno pa smo vsi zelo veseli, da smo Marseille prisilili v maksimalno zbranost in borbenost, skozi vso tekmo so morali garati po celem igrišču. Tudi njihovo veselje po tekmi kaže na to, da smo jim predstavljali izredno trd oreh, glede na vse skupaj pa smo lahko zelo ponosni. Letos smo spisali lepo evropsko pravljico, a sedaj je čas za gradnjo nove. Osnova zanjo pa se začne že v nedeljo na tekmi v Krškem, kjer nas čaka težka naloga in kakovostna zasedba. Do tekme se moramo čim bolje spočiti, nato pa na zahtevnem gostovanju prikazati čim boljšo predstavo,“ je še dodal Vetrih.

untitled 27 vetrih

Kot je že omenil novopečeni reprezentant Slovenije, se pozornost Domžalčanov sedaj znova vrača v slovensko okolje.

Pravzaprav se za nas začenja nova zgodba, znova se namreč vračamo v ustaljene tirnice. Čakata nas še dve tekmovanji – ligaško in pokalno, v slednjem denimo branimo naslov najboljšega. Bliža se tudi zaključek prestopnega roka, vsekakor pa je povsem možno, da v september ne bomo vstopili v enaki zasedbi, kot jo imamo sedaj. Pomembno je, da čim bolje odigramo tekmo s Krškim, nato pa si v reprezentančnem premoru napolnimo baterije in začnemo novo zgodbo za naslednji ciklus,“ je še dejal trener Simon Rožman.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo