Devetica za uvod

0
1895

Na prvi tekmi v novi sezoni je v radomeljskem Športnem parku gostovala ekipa Fužinarja. Gostje so na tekmo prišle le z devetimi igralkami, v drugem polčasu pa sta se dve poškodovali, tako da je sodnik zaradi nezadostnega števila igralk predčasno končal tekmo pri rezultatu 9-0.

Igralke v rumenem so hitro povedle, že v peti minuti je po podaji Barbare Kralj uvodni zadetek v novi sezoni dosegla Ana Černelič. V naslednjem napadu so domače igralke podvojile vodstvo po podaji Zale Vindišar in zadetku Izabele Križaj, novinke v radomeljskem dresu. Le nekaj minut za tem je še enkrat zadela Ana Černelič, podala ji je novopečena kapetanka Tija Vrhovnik.

V štirinajsti minuti je asistenco vpisala še Karmen Ulbin, ki je s podajo v kazenskem prostoru našla Zalo Vindišar, ki je povišala na 4-0. Svoj tretji zadetek je po polovici igre v prvem polčasu po podaji Tije Vrhovnik zabila Ana Černelič. Rezultat prvega polčasa pa sta z zadetkoma postavili Sara Agrež in Katarina Jagarinec.

V drugem polčasu je dvakrat zadela še ena novinka Zala Kuštrin, sodnik pa je tekmo v 52. minuti prekinil po poškodbi gostujoče vratarke Nine Poberžnik in ene od gostujočih branilk, saj je bilo na igrišču le še sedem igralk Fužinarja.

V naslednjem krogu bodo Radomljanke gostovale v Ajdovščini. Tekma bo v nedeljo, 3. septembra ob 16.30.

1. krog Slovenske ženske nogometne lige, Športni park Radomlje
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Fužinar
9-0 (7-0)
Gledalcev: 70
Strelke: Černelič 5., 10., 11., Križaj 7., Vindišar 14., Agrež 34., Jagarinec 44., Kuštrin 49., 51.
Opominjana: Kralj

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Gadnik, Černelič (Kuštrin 34.), Vrhovnik (K), Ulbin, Kumalić, Kralj (Jagarinec 34.), Agrež, Golob (Žejen 24.), Križaj, Vindišar (Ekić 46.). Na klopi: Božič, Klopčič, Peterka. Trener: Peter Kristan.
Fužinar: Poberžnik, Duronjić, Močilnik, Potočnik, Ledinek, Gudlin, Čebul, Malinić, Jevtić. Trenerka: Marijana Jevtić.

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo