Kronika Policijske postaje Kamnik (od 4.9. do 10.9.2017)

0
2123

04.09.2017
NAJDEN PONAREJEN BANKOVEC
Na eni izmed bank v Kamniku so odkril ponarejen bankovec. Policisti so ugotovili, da je bilo pri štetju denarja dnevnega izkupička bil vnovčen ponarejen bankovec za 50 evrov. Bankovec so policisti zasegli in poslali v analizo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO KOLESARJA
Na Policijsko postajo Kamnik sta se zglasila mladoletni kolesar in njegov oče ter prijavila prometno nesrečo. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je mladoletnik s kolesom vozil iz smeri Spodnjih Stranj v smeri Kamnika. V krožišču v bližini Fužin se mu je v zadnje kolo zaradi prekratke varnostne razdalje zaletel voznik osebnega avtomobila. Udeleženca
sta se sicer na kraju o škodi dogovorila in izmenjala podatke, vendar je naknadno mladoletnik zaradi bolečin iskal zdravniško pomoč v ZD Kamnik, zato bomo policisti zoper povzročitelja prometne nesreče ustrezno ukrepali.

05.09.2017
PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO PEŠKE
Zdravnica ZD Kamnik obvestila Policijo, da sta se pri njej zglasila udeleženca prometne nesreče. V nadaljevanju smo policisti ugotovili, da je v prometni nesreči udeležena mladoletna peška, ki je hodila po pločniku iz smeri Novega trga proti Šolski ulici. Ko se je v smeri proti ZD Kamnik pravilno pripeljal voznik osebnega vozila, kateremu je iz neznanega razloga peška skočila pred vozilo in padla. Zadobila je lahke telesne poškodbe. Materialna škoda ni nastala. V zadevi bodo policisti na Okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

PROMETNA NESREČA
V Zg. Stranjah je prišlo do prometne nesreče med dvema voznicama osebnih avtomobilov. Z ogledom kraja nesreče in opravljenimi razgovori je bilo ugotovljeno, da je do trčenja prišlo zaradi vzvratne vožnje voznice, ki je ob vožnji vzvratno zadela v prednji del drugega osebnega avtomobila. Z obema voznicama opravljen alkotest, ki je pokazal 0,00mg/l, povzročiteljici pa je bil izdan plačilni nalog.

06.09.2017
ZASEG TREH VOZIL ZARADI KRŠITEV CPP
Policisti so imeli na območju Komende in Kamnika v postopku voznico in dva voznika osebnega avtomobila, pri katerih je bilo ugotovljeno, da vozijo vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vsem trem so bilo avtomobili zaseženi in odpeljani v hrambo do obravnave pri okrajnem sodišču.

07.09.2017
NAJDEN PONAREJEN BANKOVEC
Na eni izmed kamniških pošt so odkrili bankovec za katerega so sumili, da je ponarejen. Sporni bankovec za 50 evrov je bil proti zapisniku zasežen. Sledi zbiranje obvestil in analiza.

08.09.2017
TATVINA DENARNICE V TRGOVINI
Oškodovanka je prišla na Policijo in prijavila tatvino denarnice v eni izmed Kamniških trgovin. Ugotovljeno, da je neznanec izkoristil nepazljivost občanke in ji odtujil denarnico. Nastala je mat. škoda za okoli 200 EUR, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

ZASEŽENA PREPOVEDANA DROGA
Policisti so na območju Komende opravljali kontrolo prometa. Ustavili so vozilo z dvema osebama, od katerih je eden takoj ob ustavitvi vozila stekel s kraja. Policisti so ga ujeli in ugotovili, da je imel pri sebi več zvitkov z neznano belo snovjo in še več zavitkov z neznano zeleno snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Obema osebama so policisti odvzeli prostost in opravili ustrezne postopke.

09.09.2017
PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI
Operativno komunikacijski center je patruljo PP Kamnik napotil na Ljubljansko cesto, kjer je prišlo do prometne nesreče. Na kraju ugotovljeno, da je voznik vozil neregistriran osebni avtomobil. Slednji je izsilil prednost drugemu udeleženemu vozniku osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljal po Ljubljanski v smeri Kamnika. Po nesreči je povzročitelj s kraja odšel peš. Patrulja policistov ga je izsledila in opravila postopek. Ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola 1,25 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in registrske tablice in prepovedana nadaljnja vožnja. Materialna škoda znaša okoli 1.500 EUR. Sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

VLOM V OSEBNA AVTOMOBILA
Neznanec je na parkirnem prostoru v okolici Kamnika z razbitjem stekla vlomil v dve vozili ter iz notranjosti odtujil več predmetov nato pa s kraja odšel. Opravljen ogled kraja kaznivega dejanja. Sledi zbiranje obvestil ter kazenska ovadba.

10.09.2017
PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU
Na Jakopičevi ulici v Kamniku je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkirano vozilo in pri tem poškodoval prednji levi del parkiranega vozila. Povzročitelj je s kraja odpeljal v neznano kam. Nastala materialna škoda za cca 300 EUR. Za povzročiteljem še poizvedujemo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo