Radomljanke s polnim izkupičkom iz Ljubljane

0
1891

Po štirih odigranih krogih so Radomljanke še vedno na vrhu lestvice; tokrat so v Ljubljani porazile aktualne državne prvakinje Olimpijo z zadetkoma Barbare Kralj in Karmen Ulbin. Tekma je upravičila naziv derbija kroga, saj sta ekipi prikazali borbenost, manjkalo pa ni tudi lepih potez.

Trener Peter Kristan je od prve minute ponudil priložnost Ani Milović, v konici napada pa je zaigrala Zala Kuštrin. Začetek tekme je ponudil enakovreden boj, zaključnih strelov pa je bilo malo, Prva je zapretila Zala Vindišar s strelom znotraj kazenskega prostora, a je žoga zgrešila cilj. Vodilni zadetek so gledalci videli v 32. minuti, potem ko je kot z leve strani izvedla Neva Kumalić, domače igralke so žogo odbile, ta pa je našla pot do Barbare Kralj, ki je zadela s strelom s približno štirinajstih metrov. V sodničinem podaljšku prvega polčasa je še enkrat zapretila Zala Vindišar, a je žoga na poti do gola oplazila eno od domačih igralk in se nekaj centimetrov mimo leve vratnice odkotalila v kot. Tekma je ponudila pravo borbo za vsako žogo, tako da so se igralke obeh ekip kar nekajkrat znašle na tleh.

Na začetku drugega polčasa je Kristan namesto Lane Golob v igro poslal Laro Klopčič, saj je prva prejela udarec v glavo, trener domače ekipe Damir Vrabac pa je namesto Ksenije Marolt v igro poslal Natalijo Golob. V 75. minuti je Sara Agrež nevarno izvedla prosti strel s tridesetih metrov, a je za nekaj decimetrov zgrešila cilj. Končni rezultat je v 81. minuti postavila Karmen Ulbin, ki je po podaji Zale Vindišar zatresla mrežo Jadranke Zilić.

4. krog Slovenske ženske nogometne lige,
Športni park Jama Bežigad

ŽNK Olimpija – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 0-2 (0-1)

Gledalcev: 60
Strelki: Kralj 32., Ulbin 81.
Opominjane: Kos, Benak, Sevšek; Vrhovnik, Agrež, Gadnik, Ulbin.
Sodniki: Tanja Subotić (glavna sodnica), Igor Kurtušić, Helena Buh (pomočnika).
Delegat: Meho Avdagić.

ŽNK Olimpija: Zilić, Kos, Grad (K), Škvorc, Sevšek, Milenković, Žganec, Mori, Benak, Tibaut, Marolt (46. Golob). Na klopi: Poglajen, Gicić, Koprivnikar, Špelič, Ratković. Trener: Damir Vrabac.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Gadnik, Milović (Čagran 89.), Vrhovnik, Križaj, Kralj, Vindišar (Ekić 83.), Kuštrin (Černelič 52.), Golob (Klopčič 46.), Kumalić (Ulbin 64.), Agrež. Na klopi: Božič, Jagarinec. Trener: Peter Kristan.

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo