Simon Rožman o tekmi s Celjem

0
1778

Nogometaši Domžal so z osvojeno točko v Celju prekinili niz treh zaporednih porazov. Ob dobri igri, s katero so bili večji del srečanja nevarnejši in konkretnejši tekmec, so proti Celjanom remizirali z rezultatom 1:1, misli pa je po tekmi strnil trener Simon Rožman.

1 4

Za nami je dinamično srečanje, v katerem ni manjkalo borbenosti in želje po dobrem rezultatu. Vedeli smo, da nas čaka obračun z zasedbo, ki prejema izredno malo zadetkov in je v pozitivnem nizu rezultatov. Naš načrt nam v uvodu srečanja žal ni uspel, zato smo morali po prejetem zadetku nekoliko spremeniti taktično zamisel. Hitro nam je uspelo izenačiti, do konca srečanja pa smo si znova pripravili kar precej zrelih priložnosti, ki pa nam jih ni uspelo realizirati,“ je uvodoma dejal domžalski strateg.

Rumeni, ki so tokrat zaigrali v beli športni opremi, so tekmo začeli v precej spremenjeni postavi v primerjavi z zadnjim obračunom. Od prve minute so priložnost dobili Matija Širok, Dario Melnjak in Nermin Hodžić, ki so v začetni enajsterici nadomestili Matijo Roma, Jureta Balkovca in Jureta Matjašiča. “Iščemo določene rešitve in načine, s katerimi bi znova prišli v serijo dobrih rezultatov. Fantje sicer dobro delajo na treningih, v ekipi vlada močna konkurenca, tako da igrajo tisti, ki v danem trenutku pokažejo največ,“ je o sestavi tokratne enajsterice dejal Rožman.

1 23

Pred domžalsko zasedbo je sedaj dvotedenski reprezentančni premor, ki se začne s ponedeljkovim odhodom na mini priprave v Moravske toplice.34-letni trenerski strokovnjak se veseli prihajajočih dveh tednov, predvsem zaradi dejstva, da se ekipa dobro pripravi na nadaljevanje sezone: “Potrebno se bo dobro spočiti, analizirati dosedanje tekme, nato pa čim bolje pripraviti na prihodnje izzive. Čakata nas še dobra dva meseca tekmovalnih obveznosti, v katerih se želimo približati vrhu prvenstvene lestvice. Pomembno je, da še naprej sledimo svoji viziji, da razvijamo igro in naše igralce, vsekakor pa želimo biti tudi rezultatsko uspešni.“

Domžalčani se bodo po dveh prostih dneh znova zbrali v ponedeljek zgodaj zjutraj, ko se bodo za štiri dni odpravili v Moravske Toplice. Med reprezentančnim odmorom pa bomo odigrali tudi odmevno prijateljsko tekmo. V soboto ob 16:15 bo v Športnem parku Domžale gostoval videmski Udinese, član elitne italijanske Serie A. Vstop na stadion bo prost.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo