»Jesen« v Medgeneracijskem centru Bistrica

0
2711

V avlo MGC Bistrica je prišla »Jesen«. Velik mozaik in skupina platen , vsa ta likovna dela so popestrila stene v avli ter v življenje stanovalcev doma in obiskovalcev prinesla zlate odtenke jeseni. Odprtje skupinske razstave članov Likovnega društva Mengeš je bilo 10.10.2017 ob 16. uri.
V kulturnem programu so Medgeneracijska skupina Rožmarin iz Doba napolnile veliki prostor s svojimi ubranimi glasovi ljudskih pesmi ob spremljavi harmonike, da so prisotni kar pritegnili s petjem. Tudi z izvirnimi skeči iz vsakodnevnega življenja so izzvale sproščen smeh.
Predsednica Likovnega društva Mengeš Leonida Goropevšek je prisotnim predstavila društvo in uspehe članov ter bogate aktivnosti.
Simfonija toplih jesenskih barv, nenavadni in bogati motivi, ki se rahlo naslanjajo na dela znanega italijanskega slikarja Giuseppeja Archimbolda, privlačijo s svojo izvirnostjo. Veliki jesenski mozaik krasi prostor v avli – njegova velikost je 210x 300 cm – in je v prostor prinesel poseben jesenski pridih, polno mero toplote in darov jeseni na platnih. Razstavljenih je še 16 slik posameznih članov društva, ki vsak s svojim likovnim pristopom upodablja portret jeseni. Kolikor različnih barv je na platnih, toliko različnih videnj jeseni, vsak avtor je svoje videnje absolutno individualiziral.
Razstava bo na ogled dober mesec, v tem času MGC Bistrica praznuje tudi svojo 5. obletnico delovanja.
Besedilo in fotografije : Binca Lomšek

Oglasno sporočilo