11. Karate-Do Domžale Cup 2017

0
3999

Zmaga Italijanov, Domžale druge in Ig Shotokan tretji. V veliki prevladi italijanskih klubov po številu nastopajočih je domžalskemu Atomu, vseeno uspel lep rezultat. Za Domžale je bila zopet najboljša mladinka Karin Podboršek 1.Dan.

Tretje uvrščena z zadnjega evropskega prvenstva na Češkem, je osvojila zlato v katah in tudi v kumiteju – športnih borbah, drugo mesto v tehničnem kumiteju in ekipno kate tretje mesto. Odličen je bil tudi Andrej Neškoski z eno zlato – kumite, eno srebrno in eno bronasto medaljo.

Turnir je odprla mag. Breda Hrovatin, ki je v pozdravnem govoru predstavila sodnike in ekipe in seveda najvišja gosta na turnirju Shihan Ivan Čerič 8.Dan Kyoshi, Slovenija in Sensei Paolo Lusvardi 8.Dan Renshi, Italija. Izpostavljen je bil Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, v vlogi gostujočega kluba Atom.

11. Tradicionalni Karate-do turnir, (za prestižni pokal Domžal 2017), je bil organiziran v Ihanu, 14. 10., kjer imajo prelepo novo šolo in telovadnico.
V uvodu je karateistka in odlična violončelistka Špela Dragar zaigrala himno, Slovenije, Italije in Evrope. Špela si je na tekmovanju v katah priborila 2.mesto.
Nastopajoči so prihajali iz klubov cele Slovenije in če ne bi bilo množičnih Italijanov , bi lahko imeli državno prvenstvo različnih Karate organizacij.

Za Domžale so nastopali in dosegli prelep uspeh, Breda Hrovatin, Primož Krajšek, Robert Lupše, Igor Zidarič, Roman Dormiš, Karin Podboršek, Andrej Neškoski, Naja Svetlin, Eva Dormiš, Katja Kač, Špela Dragar, Aleksander Eržen, Blaž Dragar, Jakob Šernek, Sara Šklander, Žana Šklander, Dorjan Šlibar, Edis Smajić, Liam Letič in ekipa -tehnični kumite, kate.

Zahvala za pomoč, Veterinarstvo Max, Vilboss viličarji, Hotel Krona, hotel Ambient, gostišče Keber, Svežina narave – naravna mila, SK Ihan, OŠ Domžale, OŠ Ihan, Paramedic d.o.o., SKIF Zveza Slovenije, Zenmedia do.o.

Zenmedia

 

Oglasno sporočilo