Trenet NK Radomlje, Nermin Bašić: Vedno igramo na zmago

0
2322
Po prvenstveni zmagi proti Jadranu iz Dekanov smo se pogovarjali s trenerjem članske ekipe našega nogometnega kluba, Nerminom Bašićem. V spodnjem intervjuju nam je zaupal veliko zanimivih stvari. Med drugim boste izvedeli kako se navaja na Slovenijo, kaj pričakuje od letošnje sezone in še marsikaj drugega.
  1. V klubu ste že skoraj 4 mesece. Kakšne so po vašem mnenju razmere za delo v klubu?

Gre za majhen klub z zelo dobro infrastrukturo. Delati v takem klubu je zelo preprosto, saj ga vodijo zelo dobri ljudje. Lastniki in sponzorji so zelo privrženi klubu. Vsi skupaj smo kot ena velika družina – prav na teh vrednotah moramo klub graditi tudi v prihodnosti.

  1. To je vaš prvi klub v Sloveniji. Kakšna je po vašem mnenju razlika med slovenskim in bosanskim državnim prvenstvom?

Velika razlika je v infrastrukturi. Prav tako je velika razlika v tempu igre, ki je veliko višji v Sloveniji. Slovenija je pravi raj za mlade igralce. Tukaj lahko dobijo veliko priložnosti, hkrati pa se na njih ne polaga prevelikega pritiska. Pri nas, v Bosni je na vsaki tekmi »vojna«, ob morebitnem porazu pa imaš občutek, da je konec sveta. V Bosni je pritisk mnogo večji.

 

  1. Ste se hitro navadili na življenje v Sloveniji?

Še vedno se privajam. Težko mi je brez družine, saj se le redko odpravim v domovino. Povsem sem se namreč posvetil klubu. Slovenija je prekrasna dežela v kateri živijo zelo ljubeznivi ljudje. Prav zaradi tega se tukaj odlično počutim. Poizkušam se čimbolj integrirati na razmere v klubu ter v državi. Trenutno zelo uživam v delu v Sloveniji.

  1. Ekipa je odlično odigrala pripravljalne tekme. Sledil je remi proti Sežani in poraz proti Muri. Kako ste vi doživeli in videli začetek sezone

Začetek sezone je bil zelo vihrav. Pripravljalne tekme smo odigrali fenomenalno, brez poškodb ter z zelo dobro igro in odličnimi rezultati. V tem obdobju nismo delovali dovolj preventivno, saj nismo na vseh položajih preizkusili dodatnih igralcev. Črn scenarij se je zgodil dva dneva pred pričetkom prvenstva. Izgubili smo Jankovića, ki je bil eden izmed pomembnejših igralcev v tej ekipi. V istem času se nam je poškodoval tudi Zukić, ki je bil vodja obrambe. V danem trenutku smo imeli na klopi kar šest fantov, ki so prišli iz mladinske šole. Sproti smo reševali probleme, pripeljali igralce, jih registrirali ter postopoma uvedli v trenažni proces. Dolgo smo potrebovali, da smo nivo igre vrnili na tistega, ki smo ga držali med pripravljalnimi tekmami. Iskali smo rezultat in emocije na terenu. Veliko število tekem smo uspeli preobrniti po 80. minuti. Ekipa je posledično rasla in se skupaj dvignila iz začetnih problemov. Sedaj imamo odličen niz neporaženosti. V ekipi se čuti zmagovalna miselnost.

  1. Sledil je niz desetih tekem neporaženosti. Od teh desetih tekem, ste jih dobili kar osem.

Kot trener vedno igram na zmago. Neodločen rezultat me ne zanima. Odigrali smo veliko dobrih in emotivnih tekem z zanimivimi preobrati. Fantje so izjemno motivirani in disciplinirani. Na vsaki tekmi imamo drugačen plan, ki se ga v popolnosti držijo. Do sedaj vse poteka odlično, seveda pa se vedno da še boljše. Vsak dan se trudimo, da damo vse od sebe. Predvsem za naše navijače. Ta mlada ekipa je odigrala res odličen niz tekem in prav njim gredo vse čestitke in pohvale. Seveda moramo biti še naprej lačni uspeha in željni zmag, porazi pa nas ne smejo potreti. Tudi slednji so namreč sestavni del nogometa.

  1. V članski ekipi deluje mlad a nadobuden strokovni štab. Ste zadovoljni z opravljenim delom?

Najpomembnejša je kemija ter predvsem to, da smo vsi ljudje in šele nato strokovnjaki. Strokovni štab funkcionira profesionalno v vsakem trenutku. Vedno se ve, kdo kaj dela in kaj so njegove vloge ter naloge. Srečen sem, da sem del tega strokovnega štaba. Prav oni so zaslužni, da je moj čas v Sloveniji lepši. Moji sodelavci so preverjena imena v Slovenskem nogometu. Odlično sodelujemo in funkcioniramo. Vsak dan damo vse od sebe, da fantom ponudimo najboljši možno trenažni proces. Veljam za strogega a poštenega trenerja. Vsi v štabu se trudimo, da bi klub dvignili na višji nivo v vseh segmentih.

  1. Kje vidite največji prostor za napredek?

Mladinski pogon je baza tega kluba. Največji izziv je prav tukaj, saj tukaj lahko proizvajamo dobre igralce. Smo v procesu uvajanja sistema in strokovnega programa dela za vse selekcije. Želimo biti prepoznavni po strokovnem delu v vsaki selekciji.

  1. Kaj pričakujete od sezone?

Meni je pomembno samo to, da igramo dober nogomet. Nogomet, ki ima tisto nekaj, da ljudi privablja na tekme. Rezultatsko nismo obremenjeni. V klubu postavljamo določen sistem, za kar pa je potreben čas.

Oglasno sporočilo