Tina Perše ubranila naslov, Ambrož Vovk drugi

0
990

Preteklo nedeljo se je v Kočevju odvila prva velika dirka SloEndura, ki je po odpovedi državnega prvenstva v Cerknem hkrati gostila tudi boje za majice slovenskih prvakov. Vreme je bilo sončno in vroče, proge suhe in deloma prašne. Konkurenca je bila kar spodobna, saj je ob pomanjkanju tekem nastopilo tudi precej spustašev, kar se je poznalo predvsem v mladinskih kategorijah.

Maloštevilna odprava Calcitovcev je tudi tokrat opozorila nase z odličnimi vožnjami.

Tina Perše je prepričljivo ubranila naslov državne prvakinje. Ambrož Vovk je bil drugi v kategoriji mladincev U17, Peter Vovk peti v kategoriji U19 in Maj Babačič prav tako peti v kategoriji U15. Mihija tokrat žal ni bilo zaradi bolezni.

Izjava Tine:
Letošnja sezona je malo posebna, tako da je bila že prva “zaresna” tekma kar državno prvenstvo. Proge v Kočevju so vedno super, tekme sem se veselila. Prva etapa mi je bila všeč, vsebovala je vse od hitrega flowa do tehničnih delov. Uspela mi je dobro. Tudi naprej je šlo v redu, razen na 2. etapi, kjer sem v najširši bandi padla. Vseeno je bilo dovolj za 1. mesto med ženskami. Škoda pa, da se kakšna punca več ne odloči za štart. Na štartu smo pogrešali tudi Mihija, upam da se čimprej pridruži nazaj.

Izjava Ambroža:
Na državnem prvenstvu v enduru je v moji  kategoriji U17 nstopilo 16 tekmovalcev. Imeli smo dve različni progi in vsako smo odpeljali 2x. Prva je bila po spodnji polovici proge Squamish stage, ki sem jo odpeljal vredu, brez večjih napak. Lahko bi šlo še hitreje, a nisem želel tvegati.  V drugo sem na isti progi naredil manjšo napako in me je odneslo iz ovinka, nič hujšega. Tretji in četrti stage sta bila po progi Spet doma. Ta proga mi je bila zelo všeč in obe vožnji sem odpeljal tekoče. Končal sem na drugem mestu na DP in z rezultatom sem zelo zadovoljen, saj je bila udeležba in konkurenca spodobna. Hvala tudi Tini, ki me je v soboto vodila po progi.

Peter je imel smolo v prvi preizkušnji, saj je najdaljši vzpon na progi in spust do cilja opravil po predrti pnevmatiki. Sicer pa je vozil med tretjim in petim mestom. Z malo sreče se bi boril za stopničke.

Izjava Petra:
Na sporedu sta bili dve malo bolj tehnično zahtevni etapi in dve malo manj, kar mi je ustrezalo. Ampak ni šlo vse po načrtih. Že med prvo etapo sem imel defekt, zaradi česar sem izgubil kar nekaj časa. Na drugi in četrti sem naredil nekaj manjših napak. Končal sem na 5. mestu državnega prvenstva. Upal sem na kaj več. 

Izjava Maja:
Nad rezultatom, 5. mesto, sem malo razočaran, saj bi bil lahko boljši. Zaradi napake, ko sem se s krmilom zaletel v drevo, sem izgubil vsaj 6 sekund in s tem tretje mesto. Drugače pa sem bil nad obema programa zelo navdušen. Morda bi si želel malo daljše proge. Med čakanjem na štartu sem se spoprijateljil z veliko sotekmeci.

Foto: Gasper R. Photo in Petra S.

Rezultati:
http://www.sloenduro.com/wp-content/uploads/2020/09/Results_2020_Kocevje-kategorije.pdf

Poročilo na SloEnduro:
http://www.sloenduro.com/enduro-kocevje-to-je-bila-dirka-pa-se-prvake-imamo/

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here