Kronika Policijske postaje Kamnik (od 13.7. do 18.7.2020)

0
1433

13.07.2020
POSKUS VLOMA V VOZILO
Neznanec je na Zikovi ulici z neznanim predmetom na vzvod poskušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil in povzročil materialno škodo.
Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

ZASEG VOZILA NA DRUGEM OBMOČJU
Policista sta imela v naselju Grosuplje v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

TATVINA REG. TABLIC
Neznani storilec je v Kamniku izvršil tatvino registrskih tablic. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

14.07.2020
PROMETNA NESREČA
Na Perovem se je zgodila prometna nesreča zaradi prekratke varnostne razdalje voznika tovornega vozila, kateri je trčil v pred seboj premikajoče se vozilo v katerem je potnica zadobila lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POSKUS VLOMA V VOZILO
Neznanec je v Nevljah z neznanim predmetom na vzvod poskušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil in nato iz vozila odtujil vse štiri okrasne pokrove platišč, okrasno letev zadnjega odbijača in avtomobilsko anteno.
Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

15.07.2020
GLASNA GLASBA IN IZKLOP ELEKTRIKE
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja, kateri se na zvonjenje in trkanje na vrata stanovanja policistov na kraju ni odzval iz stanovanja pa se je slišalo nerazumljivo vpitje in še glasnejša glasba. Ker na kraju ni bilo mogoče vzpostaviti javnega reda in miru je bil izvršen ukrep začasnega izklopa elektrike, katero je izklopil dežurni delavec Elektra Ljubljana. Kršitelju bo izdan plačilni nalog.

TATVINA DENARNICE
Neznani storilec je izkoristil nepazljivost oškodovanke in iz odklenjene stanovanjske hiše odtujil denarnico z denarjem in dokumenti. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

PIJAN POTISKAL KOLO
Policista sta v Mekinjah obravnavala pijanega moškega, ki je v smeri proti Godiču po sredini vozišča potiskal kolo in s tem ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu.
Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu in poskrbljeno, da je varno prišel do cilja.

PROMETNA NESREČA
V Kamniški Bistrici na parkirnem prostoru se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

16.07.2020
ZASEG VOZILA
Policista sta imela v naselju Soteska v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

INTERVENCIJA
Policisti so v Zgornjih Stranjah obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj sprla brat in sestra se drug do drugega nedostojno vedla in fizično napadla. Obema je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

17.07.2020
TATVINA KOLESA
Neznani storilec je iz kolesarnice pri bloku izvršil tatvino zaklenjenega ženskega kolesa znamke Cyco, tip Alu treking, temno sive barve in s tem oškodoval lastnico. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

18.07.2020
SPUŠČEN PES V SOTESKI
Obveščeni smo bili o spuščenem psu, ki je bil po izjavi lastnice spuščen, da opravi svoje potrebe ta pa je stekel do sosedov, ki so se psa prestrašili. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog za kršitev zakona o zaščiti živali.

ZASEG MLINČKA Z NN SNOVJO
Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, ki so ji na podlagi zakona o prekrških in proti potrdilu o zasegu predmetov zasegli PVC mlinček z neznano posušeno rjavo-zeleno snovjo rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here