16. velikonočni sejem v Tuhinjski dolini

0
220

Ob pomoči Občine Kamnik in Term Snovik je Turistično društvo Tuhinjska dolina pripravilo že 16. velikonočni sejem na prireditvenem prostoru pri Termah Snovik na tiho nedeljo, 3. aprila.
Na njem svoje dobrote ponudijo številne kmetije iz Tuhinjske doline. Poleg njih se predstavijo še posamezna društva in rokodelci, ki poskrbijo, da se za vsakega najde kaj lepega in uporabnega. Poskrbijo tudi za zabavo in kulturni program ter za jok. Ja prav ste prebrali jok, torej solz z oči in to tistih, ki se pomerijo tokrat že na 4. tekmovanju v ribanju hrena. V minuti so naribali: zmagovalec Franc 46 gramov, drugouvrščeni Silvo 33 gramov in tretji, mladi Benjamin 26 gramov hrena. Poleg nagrad Term Snovik so bili deležni tudi ostanka hrenove korenine, ki bo v bližajočih se praznikih kar prav prišla.
In medtem, ko so odrasli ogledovali kupovali in barantali na stojnicah je mladež uživala v ustvarjalnih delavnicah, kjer so ob pomoči učiteljic izdelovali velikonočne okraske.
Za živahen in glasen utrip na sejmu so poskrbeli godbeniki in godbenice Godbe Tuhinjska dolina. Sejem je bil enkratna priložnost, da letos za praznike podarimo kaj uporabnega, praktičnega, domačega, kar bo prejemnik z veseljem uporabljal. Ker je sejem že zaprl svoja vrata za letos si le zapomnite za prihodnje leto, da na tiho nedeljo obiščete tokrat že 17. velikonočni sejem v Tuhinjski dolini.
DJD


Oglasno sporočilo