Pol ducata golov Radomljank

0
1091

V devetem krogu so se Radomljanke zopet odpravile na zahod Slovenije, tokrat so na obali odigrale tekmo proti Ankaranu. Rumene so prevladovale v vseh delih igre in na koncu slavile z visokih 1-6, dva gola je prispevala Monika Boh, zadele so še Zala Kuštrin, Albina Butković in Izabela Križaj, enkrat pa so Primorke same zatresle svojo mrežo.

V prvem polčasu so naša dekleta prevladovala v vseh fazah igre in si napad za napadom pripravljale lepe priložnosti. V šestnajsti minuti je prišlo do prve spremembe rezultata, ko je Zala Kuštrin vodila protinapad, premagala vratarko domačink, a je žoga zadela vratnico, na pravem mestu pa je bila Monika Boh, ki je zadela za 0-1. Po pol ure igre so rumene podvojile vodstvo, ko je po levi strani prodrla Zala Kuštrin in z lepim zadetkom kronala dobro igro naših deklet. Tri minute kasneje je z lepim strelom iz razdalje z levico zadela še Albina Butković. Pred polčasom so gostje znižale rezultat na 1:3. Po protinapadu je branilka Radomljank naredila prekršek tik pred kazenskim prostorom. Domačinke iz prostega strela zadele prečnik, odbitek pa je v gol poslala Nathalie Donaggio.

V drugem delu igre smo spremljali podobno situacijo, vrstili so se napadi naših deklet, zaključki pa so bili nenatančni.  V 56. minuti pa je ponovno zadela Monika Boh, ki je izkoristila lepo podajo Katarine Gadnik v kazenski prostor. Deset minut pred koncem je zadela  Izabela Križaj, ki je zadela z leve strani po dolgi podaji Lare Klopčič.

V akciji za končnih 1-6 je sodelovala Monika Boh, ki je v proti golu iz desne strani poslala lep predložek, ki ga je domača vratarka nesrečno izbila v gol.

V naslednjem krogu bodo Radomljanke doma gostile ekipo Maribora, ki so ga v gosteh že premagale z 1-4. Tekmo, ki se prične ob 11. uri, bo sodila sodniška trojka na čelu z Juretom Žagarjem.

9. krog slovenske ženske nogometne lige, ŠRC Ankaran

ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1-6 (1-3)
Gledalcev:
30
Strelke: Donaggio 40.; Boh 16., 56., Kuštrin 28., Butković 31., Križaj 82., Pasar 84. (ag).
Opomina: Donaggio, Sterzai.
Sodniki: Aleksandra Česen (glavna sodnica), Tomaž Oblak, Matic Žumer (pomočnika).
Delegat: Stojan Koren.

ŽNK Ankaran Obala: Pasar, Sterzai, Bellian, Petrač, Pšaker, Germek (Kiralj 50.), Bužan (K) (Muscas 83.), Paliska, Donaggio, Piciga (De Faveri 71.), Sfecci (Koni 60.). Trener: Miha Gaberc.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek (J. Križaj 73.), Boh, Klopčič, Čagran, Križaj, Butković, I. Križaj, Kuštrin, Bratina (Kličić 77.), Gadnik, Ulbin (K), Shaqiri (Udovič 66.). Trener: Gregor Mohar.

M.J., A.S.
Foto: Tilen Scott McQuarrie

Oglasno sporočilo