Odlični dosežki mladih tekačev KGT Papež na zaključku sezone, novo nadaljujejo z raznolikimi treningi

0
1672

Najmlajši tekači  KGT Papež se ponašajo z odličnimi rezultati med slovenskimi gorskimi tekači. V skupnem seštevku v Pokalu Slovenije   v gorskih tekih (šteje 6 tekem)  sta na 3. mestu med ml. dečki /deklicami Viktorija Dolinšek (tudi državna podprvakinja) in Nik Romšak ( dvakrat bronasti  na DP), Leon Pešovski Bužan peti, sedma pa Neža Žagar in Nejc Petek. Med dečki/deklicami je absolutni zmagovalec Izak Poljanšek (dvakratni državni prvak in podprvak), Zoja Kranjec pa sedma. V kategoriji st. dečki/deklice je Tjaša Ćirović dosegla 4. mesto, Aleš Prelovšek peto in Tjaša Uršič šesto.

Tudi mladinci so bili odlični. Tine Habjan je absolutni zmagovalec, tudi državni prvak, 3. mesto v skupni uvrstitvi pokala je dosegel Nejc Uršič, Rok Sušnik pa četrto. Vsi so bili tudi člani reprezentance na evropskem prvenstvu na Veliko planino, Uršič in Habjan pa tudi na svetovnem v Italiji.

Mladi tekači pa novo sezono nadaljujejo z raznolikimi treningi v telovadnici, na stadionu, s pohodi in tekom v naravi.  Prekrasna izhodišča v naravo, kot nam jo ponuja naša okolica, kar vabijo mlade tekače in trenerje v naravo. Tako so se podali k Sv. Primožu, na Vovar, Mali grad, Okroglo in tam opravili treninge. Rdečica in zadovoljstvo na obrazih pa so zgovoren dokaz, da se taki treningi  še kako obnesejo …

Mira Papež

Oglasno sporočilo