Odlični dosežki tekačev KGT Papež na zaključku sezone, razglasitev in podelitev priznanj najboljšim slovenskim gorskim tekačem

0
1676

Po nadvse uspešno izvedenem evropskem prvenstvu v gorskih tekih na Veliko planino bo 26. letni zbor Združenja za gorske teke potekal 24. novembra ob 18. uri v Domu kulture v Kamniku. Najboljšim slovenskim gorskim tekačem bodo podelili priznanja za izjemne dosežke doma in v tujini, prav tako tudi zaslužnim organizatorjem tekem.

Med slovenskimi gorskimi tekači se z odličnimi rezultati ponašajo tekači KGT Papež tako v mladinski kot članski konkurenci v skupnem seštevku v Pokalu Slovenije v gorskih tekih (šteje 6 tekem), svetovnem pokalu ter na evropskem in svetovnem prvenstvu. Med članicami je zmagovalka pokala Mojca Koligar, četrta Jasmina Jelovšek. Prva tri mesta med člani pripadajo tekačem KGT Papež: zmagovalec je Gašper Bregar, sledi Timotej Bečan, tretji je Domen Potočnik, peti pa Luka Mihelič (vsi tudi člani slovenske reprezentance). Sledijo: Luka Kovačič (11.), Gregor Mlakar (13.), Bojan Ambrožič (14.), David Dolinšek (21.), Klemen Mali (22.), Aljaž Božič (35.), Simon Razpotnik (43.).

Med mlajšimi veterani je bil v pokalu prvi Miran Cvet (tudi reprezentant), četrti Metod Bregar, osmi Mirko Janjatovič. Med st. veterani/veterankami pa je bila druga Urška Trobec, Franci Teraž pa tretji.

V otroških kategorijah sta na 3. mestu med ml. dečki/deklicami Viktorija Dolinšek (tudi državna podprvakinja) in Nik Romšak (dvakrat bronasti na DP), Leon Pešovski Bužan peti, sedma pa Neža Žagar in Nejc Petek, deseti Luka Petek, trinajsti Jan Pavlin in sedemnajsti Anže Rus. Med dečki/deklicami je absolutni zmagovalec Izak Poljanšek (dvakratni državni prvak in podprvak), Zoja Kranjec pa sedma. V kategoriji st. dečki/deklice je Tjaša Ćirović dosegla 4. mesto, Aleš Prelovšek peto in Tjaša Uršič šesto.

Tine Habjan je absolutni zmagovalec med mladinci, tudi državni prvak, 3. mesto v skupni uvrstitvi pokala je dosegel Nejc Uršič, Rok Sušnik pa četrto. Vsi so bili tudi člani reprezentance na evropskem prvenstvu na Veliko planino, Uršič in Habjan pa tudi na svetovnem v Italiji.

Mladi tekači pa novo sezono nadaljujejo z raznolikimi treningi v telovadnici, na stadionu, s pohodi in tekom v naravi. Prekrasna izhodišča v naravo, kot nam jo ponuja naša okolica, kar vabijo mlade tekače in trenerje v naravo. Tako so se podali k Sv. Primožu, na Vovar, Mali grad, Okroglo in tam opravili treninge. Rdečica in zadovoljstvo na obrazih pa so zgovoren dokaz, da se taki treningi še kako obnesejo.

Mira Papež

Oglasno sporočilo