Kronika Policijske postaje Kamnik (od 27.11. do 3.12.2017)

0
2555

27.11.2017
TATVINA NAKLADALNE RAMPE
Policisti Policijske postaje Kamnik so bili poslani na parkirišče podjetja v Kamniku kjer je prišlo do tatvine. Na kraju je patrulja ugotovila, da je neznani storilec z dvorišča podjetja odtujil nakladalno rampo za manjši bager. Pri tem je lastnika oškodoval za okoli 1.000 €. Sledi kazenska ovadba.

28.11.2017
TATVINA IZDELKOV V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini izdelkov v trgovini enega izmed trgovskih centrov v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občanka izvršila tatvino produktov v dveh trgovinah v skupni vrednosti 53,88 evrov. Policisti bodo zoper njo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na policijski postaji se je zglasila občanka in povedala, da je imela svoje vozilo od 09.00 do 10.00 ure parkirano na makadamskem parkirišču ZD Kamnik. Nakar je opazila, da je nn voznik z nn vozilom zadel njeno vozilo po desni in levi strani (zadnji blatnik, vrata in odbijač). Pri tem je nastala materialna škoda za cca 700eur, zadevo prijavlja zaradi uveljavljanja zavarovalnine. Policisti bodo spisali uradni zaznamek.

29.11.2017
PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU
Na policijski postaji se je zglasila občanka in povedala, da je bila udeležena v prometni nesreči na parkirišču na Novem trgu. Z razgovorom je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila pri nepravilnem premiku z vozilom na parkirišču trčila v parkiran osebni avtomobil druge voznice. Na kraju poškodb nista opazili, ko pa je udeleženka prišla domov je poškodbo na vozilu našla. Policisti zbirajo obvestila in ustrezno ukrepajo.

30.11.2017
TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI
Policisti so bili napoteni v trgovski center v Kamniku, kjer je prišlo do tatvine artiklov.
Na kraju je patrulja ugotovila, da je občan izvršil tatvino dveh artiklov v trgovini, pri čimer pa ga je zalotil varnostnik. Občan je predmete izročil. Odgovorne osebe v trgovini niso želele kazenskega pregona, zato bodo policisti na tožilstvo podali poročilo.

TATVINA VIBRO NABIJAČA – ŽABE
Na policijski postaji se je zglasil občan in prijavil tatvino gradbenega stroja na delovišču v Volčjem Potoku. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec med 20.11.17 do 21.11.17 med 18 in 7 uro iz obcestnega jarka na gradbišču odtujil vibro nabijač – žaba. Nastala je materialna škoda za okoli 500 eurov. Sledi kazenska ovadba.

01.12.2017
NESPORAZUM PRI KIDANJU SNEGA
Policisti so bili obveščeni, da sta v okolici Kamnika dve osebi prišli v nesoglasje zaradi kidanja snega. Pri tem je ena oseba drugo odrinila, da je padla po tleh. Zdravniško pomoč je na kraju odklonila in bo sama iskala pomoč pri zdravniku. Naknadno opravljen razgovor še z drugo osebo, kateri bo izdan plačilni nalog za prekršek.

GLASNA ZABAVA V KAMNIKU
Patrulja je bila poslana v objekt v Kamniku, kjer naj bi po besedah prijavitelja, imeli privatno zabavo in sedaj zaradi glasne glasbe ne more spati. Na kraju opravljen razgovor z odgovornim, kateri je bil opozorjen na preglasno glasbo in motenje nočnega miru in počitka občanov in je opozorilo tudi upošteval.

02.12.2017
POŠKODOVANJE ZAPORNICE
Patrulja je bila napotena v Mekinje, kjer je NN storilec poškodoval zapornico na dovozu do podjetja. Na kraju ugotovljeno, da je neznani storilec dne 2.12.2017 med 12.30 in 13.00 uro na neugotovljen način ukrivil zapornico last oškodovanega podjetja nato pa kraj zapustil. Sledi kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Patrulja PP Kamnik je bila napotena na cesto Kamnik-Palovče, kjer je prišlo do PN .
Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik vozila vozil iz smeri Kamnika v smeri Palovč. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo ga je v levem ovinku zaneslo iz vozišča, pri tem je trčil v drevo in zdrsnil po hribu navzdol. Pri tem sta bila voznik in sopotnik pošpkodovana in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v ZD Kamnik. Na kraju je bil z voznikom opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0,87mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil izdan plačilni nalog zaradi povzročitve prometne nesreče, zaradi alkohola pa bo napisan obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

03.12.2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni, da je v Mostah prišlo do vloma v stanovanjsko hišo.
Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od 17.45 do 22.45 pristopil do stanovanjske hiše in z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl okno. Skozi njega je vstopil v hišo. Iz hiše je odtujil dva ženska prstana v skupni vrednosti 300€, 50 HRK in 40eur gotovine. Pri ogledu so policisti zavarovale več sledi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Vir: Policijska postaja Kamnik

 

 

Oglasno sporočilo