Anže Kosmač zmagal na Novoletnem turnirju, Petra Pavlič srebrna!

0
1961

V nedeljo, 3. decembra 2017, je Klub Level up v Mariboru organiziral Novoletni turnir v olimpijskem dviganju uteži. Tekmovanja so se udeležili tudi tekmovalci in tekmovalka iz Težkoatletskega kluba Domžale. Anže Kosmač je zmagal v moški konkurenci, Petra Pavlič pa je osvojila drugo mesto med dekleti. Anže Kosmač, ki je bil najmočnejši tekmovalec je v potegu dvignil 120 kg, v sunku pa je zmogel 142 kg. Petra Pavlič je v potegu dvignila 70 kg, v sunku pa 87 kg.

Zopet se je izkazal mladi Jaka Žagar, ki je spet postavil nove kadetske rekorde. V potegu je zmogel 90 kg in v sunku 110 kg. Prvič pa je nastopil na tekmi komaj 15 letni Črt Lapanje, ki je precej izboljšal osebne rekorde (45+52). To je bila zadnja tekma v letošnji sezoni olimpijskega dviganja uteži. Predsednik kluba Ivan Peterca je po tekmovanju povedal, da je z letošnjo sezono izredno zadovoljen, tako s tekmovalnega kot tudi z organizacijskega vidika.

Še največ skrbi je bilo v letošnji sezoni povezanih z napovedjo Občine Domžale, da zaradi preureditve vhoda v Športno dvorano Domžale v letu 2018, v prostore TAK Domžale, v katerih so domžalski dvigovalci trenirali neprekinjeno več kot 45 let, uporabi za skladišče stolov in miz! Celotno vodstvo TAK Domžale je Občini Domžale in Zavodu za šport za šport in rekreacijo Domžale poslalo nešteto konkretnih predlogov za novo utežarno, ki bi po zamislih TAK Domžale služila tudi ostalim domžalskim športnikom za treninge z utežmi, poleg tega bi lahko prenašali tudi znanje med seboj. Občina Domžale je sicer v proračunskih postavkah predvidela 100.000 EUR za novo utežarno v letu 2017 vendar pa ni bila realizirana, zato so se proračunska sredstva prenesla v leto 2018. Vendarle pa zaenkrat razen sestankov s pristojnimi, ni bilo izkazanih nobenih konkretnih rešitev s strani Občine Domžale ali Zavoda za šport in rekreacijo Domžale. Vseeno upamo, da bo omenjena problematika čim prej in ugodno rešena, saj je bilo s strani vodstva Občine že večkrat izkazano, da imajo posluh za šport.

V.O.

Oglasno sporočilo