Manca Jereb: Igra deklet je napredovala

0
1932

Dekleta ekipe DU15 pod vodstvom trenerke Mance Jereb po jesenskem delu prvenstva odhajajo na odmor s polnim izkupičkom, saj so po šestih odigranih srečanjih vpisale šest zmag. Pred prvimi zasledovalkami bežijo za šest točk, s trenerko Manco pa smo se pogovorili o poteku jesenskega dela sezone.

“Že sama lestvica in rezultati pričajo o dobrem jesenskem delu sezone, saj so dekleta v šestih tekmah dosegle šest zmag. S samimi rezultati sem zadovoljna, predvsem sem bila vesela zmage proti Krimu, kjer so dekleta prikazala tudi pravi borbeni pristop.” je povedala Manca o rezultatih. Način igranja pri dekletih do 15 let se je z letošnjo sezono spremenil, saj namesto igre po polovici igrišča sedaj le-ta poteka na večjem delu igrišča, tako kot pri fantih U13. “Pri dekletih U15 je letos malce drugačna situacija, saj je širok seznam deklet, ki lahko nastopajo za to selekcijo, vendar večina deklet nastopa tudi za selekcije U17 in U13. Pravi izziv tako predstavlja dogovarjanje s trenerji ekip U13 in U17 o izboru deklet za posamezno tekmo z namenom doseganja dobrih rezultatov, ves čas pa moramo pri tem paziti tudi na utrujenost deklet. Glede na uspehe mladinskih selekcij v jesenskem delu menim, da smo bili pri tem uspešni.”

tl_files/news_images/news_images_du15/6.12.2017_DU15_clanek2.jpg

Dekleta napredujejo v igri
“Sama igra deklet napreduje, od začetne nervoze se je do zadnje tekme dvignila na višji nivo. Slabše nasprotnice nam omogočajo lažjo organizacijo igre, tako da so dekleta prikazala lepo in kombinatorno igro, vseeno pa ostaja še nekaj rezerv.” je z napredkom deklet zadovoljna trenerka. Za vzdrževanje in napredovanje v igri pa dekleta pozimi ne bodo počivala. “S tem namenom smo dekleta prijavili tudi v zimsko ligo fantov U13, da tudi v zimskem času ohranjajo tekmovalni ritem in se zoperstavijo tudi močnejšim ekipam.”

Zmagovalni niz na zahodu ne pove vsega
Tekmovanje deklet U15 je razdeljeno na vzhod in zahod skupino, Radomljanke pa igrajo v zahodni skupini. Lansko leto so tekmovale na vzhodnem delu, kjer je konkurenca nekoliko močnejša: “Letos smo del zahodne skupine, kjer je konkurenca slabša, kot je bila lansko leto na vzhodu. Resno konkurenco nam v tej skupini predstavlja Krim, letos smo se srečali enkrat, pri čemer smo spremljali precej neodločeno tekmo, ki so jo na koncu dobila naša dekleta z rezultatom 1-2.” Kljub dobrim rezultatom pa Manca Jereb, ki je bila nedolgo tega tudi sama še igralka, z nogami ostaja trdno na tleh: “Zmagovalni niz na zahodu ne pove vsega, saj sta v vzhodni skupini zelo močni ekipi Pomurja in Maribora (lansko 1. in 2. mesto), ki nam bosta na finalnem turnirju povzročali nemalo težav. Vendar vemo, kaj nas čaka, ob zimskem premoru se bomo posvetili kondicijski pripravi, tekmovalni ritem pa bomo ohranjali s tekmami v zimski ligi.” Kakšni pa so načrti za spomladanski del sezone? “Pred začetkom sezone nas čakajo priprave, nato domači turnir UKI Cup, na koncu sezone pa še eden izmed najmočnejših turnirjev v tej selekciji Cordial Cup Girls. Rada bi pohvalila punce za pristop v tej polovici sezone in jim čestitala za prikazano, po novem letu pa bomo z novim elanom »štartale« v zanimivo in pestro nogometno leto 2018.”

Oglasno sporočilo