Kamnik obiskali predstavniki turistične agencije iz Kitajske

0
2101

Kamnik so obiskali štirje predstavniki turistične agencije Shanghai E-fly International Travel Service iz Kitajske. Namen njihovega obiska je spoznati Kamnik kot privlačno turistično destinacijo za turiste iz kitajskega trga. Obiskovalci so si najprej z vodnikom ogledali staro srednjeveško mestno središče z Malim gradom, nato so se odpravili do Slovenia Eco Resort, dan pa zaključili na kosilu v gostilni Pri planinskem orlu, kjer so jim postregli z jedmi iz Okusov Kamnika.

.

“>Srečanje je potekalo v sproščenem vzdušju, predstavniki pa so bili nad videnim navdušeni. Kot so dejali v pogovoru, jih takšna, za kitajske razmere, majhna mesta navdušujejo, še posebej, če imajo tako bogato zgodovino kot jo ima Kamnik. Navdušila sta jih predvsem mir in narava ter tudi dobra kulinarika, kjer so izpostavili bogato izbiro okusnih jedi. Celotni obisk so skrbno fotografirali in posneli tudi krajši video, s čimer bodo turiste lažje privabili v Kamnik. Kot so dejali, so turisti iz Kitajske nezahtevni, imajo pa radi mir in neokrnjeno naravo, česar ima Kamnik z okolico v izobilju.

Predstavnike sta spremljala direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin ter vodja oddelka turizem Zavoda Ana Porenta. Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik s takšnimi obiski izpolnjuje svoje načrte promocije Kamnika kot zanimive turistične destinacije v tujini.  »Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik veliko pozornosti posvečamo promociji Kamnika v tujini. Očitno smo zanimivi ne samo za evropski, ampak tudi kitajski trg. Kar nas zelo veseli,« pravi direktorica Božena Peterlin. Prvi podatki sicer kažejo, da se Kamniku po rekordni poletni sezoni obeta odličen obisk turistov v celotnem letu 2017.

Uradnih podatkov za december sicer še ni, a že sedaj kaže, da je od januarja do novembra Kamnik zabeležil 20 odstotkov več nočitev kot v istem obdobju leta 2016. »Te dobre številke so rezultat tudi dobrega dela turističnih ponudnikov v Kamniku in okolici. Zato bi se jim na tem mestu tudi rada zahvalila, ker vlagajo veliko energije v svoje delo in skrbijo, da gre dober glas o Kamniku tudi izven naših meja,« pa dodaja vodja oddelka za turizem Ana Porenta.

Besedilo in fotografije: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Oglasno sporočilo