“Pustovanje je ena največjih prireditev v naši občini”

0
1701

V prostorih TIC Domžale je potekala novinarska konferenca na temo pustovanja v občini Domžale.  

Občina Domžale in Pustna sekcija Striček sta organizirala novinarsko konferenco z namenom predstavitve pustovanja v občini Domžale. O sodelovanju Občine Domžale in Pustne sekcije Striček ter 28. Pustnem karnevalu so spregovorili župan Občine Domžale, Toni Dragar, vodja TIC Domžale, Mira Bečan, predsednik Pustne sekcije Striček, Peter Kosec – Pipi in podpredsednica Pustne sekcije Striček, Manca Sikošek. Letošnji karneval prinaša veliko novosti in pestrejši program.

Župan Toni Dragar je na tiskovni konferenci povedal, da je pustovanje na Viru ena večjih prireditev v domžalski občini in eden večjih organiziranih pustnih karnevalov v Sloveniji. »Čez dve leti bomo dogodek organizirali že tridesetič in takrat bomo pripravili še bolj posebno pustovanje,« je še dodal in se zahvalil predsedniku Koscu in vsem članom pustne sekcije Striček za organizacijo tako velike in odlično prireditve.

Pustovanje se letos pričenja že v soboto, 27. januarja 2018, ko bomo postavili maskoto Striček na streho lekarne na Viru, od koder opazuje in spremlja dogajanje v pustni deželi. Letos na postavitev Strička prideta tudi Donald Trump in Kim Jong Un, ki bosta za čas pustovanja na Viru, podpisala mednarodni mirovni sporazum. Poleg Putina in Merklove, pa na postavitev pride tudi domžalski župan, Toni Dragar, ki bo slavnostno predal ključe občinske blagajne predsedniku Pipiju.

Letošnja novost je obeležitev kulturnega praznika v okviru pustovanja. Pod velikim ogrevanim šotorom bo potekal sejem domače in umetnostne obrti, na odru pa bodo potekali recitali, plesi, folklorni nastopi in podobne dejavnosti. Nastopili bodo Čuki, organiziran pa bo tudi sejem izmenjave pustne opreme in kostumov. Novost je tudi petkov mega glasbeni spektakel, ki bo na Vir prinesel Queen real Tribute s predskupino San Di Ego Band.

Občina Domžale s finančnimi sredstvi že dolga leta podpira organizacijo pustovanja na Viru, letos pa prvič v sodelovanju s Pustno sekcijo Striček organiziramo tudi otroško povorko. Dogajanje se začne v soboto, 10. februarja 2018, v Češminovem parku z že tradicionalnim pustnim rajanjem za najmlajše občane, ki ga organizira Občina Domžale, ob 13. uri. Zatem pa skupaj s kurenti, strički Pustne sekcije in glasbeno spremljavo, sledi otroška povorka iz Češminovega parka, ob Kamniški Bistrici, vse do Vira, kjer sledi otroški živ žav s Piko nogavičko in gusarjem Valom ter družinsko pustno rajanje z Manco Špik.

V večernih urah pa bodo v šotoru nastopili Harmonk` N` Roll in glasbena skupina Pop design.

Veliki pustni karneval se prične v nedeljo ob 14. uri in 28 sekund. Kot vsako leto nas čaka ogled zanimivih, barvitih, tematskih, domačih, okoliških in gostujočih mask. Prijave mask še zmeraj potekajo na spletni strani Pustne sekcije Striček. Po karnevalu sledi zabava v ogrevanem šotoru s TV Golica. Pustovanje pa se zaključi v torek, 13. februarja, s pokopom pusta in sežigom na Saharskem hribu.

Vir: Občina Domžale

Oglasno sporočilo