Urška Trobec, tekačica KGT Papež, dobitnica priznanja za fair play (pošteno igro)

0
1907

V Bruslju je Evropsko združenje za fair play pripravilo 24. evropski kongres za fair play in svečano podelitev priznanj za leto 2018.

Med dobitniki sta bila tudi Urška Trobec, tekačica KGT Papež, in  Stojan Rodica.  V okviru pokala Primorski gorski teki je potekal gorski tek na Kokoš. Enemu od mlajših tekačev je odpovedalo telo, njegov kolaps sta opazila tekača Urša Trobec in Stojan Rodica, ki sta se ustavila mu nudila pomoč in ga družno spremljala do starta, kjer so ga predali zdravniški pomoči.

Na predlog in obrazložitev Olimpijskega komiteja Slovenije sta bila izbrana za dodelitev prestižne nagrade.

Svečanosti so se udeležili tudi predstavniki Slovenije v Bruslju: Violeta Bulc, komisarka za transport, dr. Ciril Štokelj, generalni direktor za komunikacije evropskega parlamenta, in dr. Rado Genorio, veleposlanik RS.

Priznanja pa se je veselil tudi Dušan Papež, saj je Trobčeva članica njegovega kluba: » Ponosen sem na velike dosežke naših tekačev, priznanje za fairplay naši tekačici pa je dokaz, da v našem klubu niso važni sami najvišji rezultati in dosežki, da imajo veliko veljavo tudi druge vrednote,  kot so solidarnost, prijateljstvo in poštena igra.«

Mira Papež

Oglasno sporočilo