Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 5. 2. do 11. 2. 201

0
2063

5. 2 . 2018
DELOVNA NESREČA V KRAJU KOLIČEVO
Policisti  Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju   na  območju  Količevega. Ugotovljeno je bilo, da je uslužbenec v delavnici  nalagal  predmete na viličarja, da bi omenjeno orodje odpeljal v drugi  del  hale.  Med  nalaganjem oziroma pri prevozu je prišlo do premika materiala,  ki  je  padel  na  stopalko  za plin viličarja, zaradi česar je viličar  sam  krenil  vzvratno in delavcu stisnil levo nogo. Delavec je pri tem  zadobil  lahke  telesne  poškodbe.  Policisti  bodo podali poročilo na prisotjno tožilstvo.

5. 2. 2018
TATVINA DENARNICE Z DOKUMETI V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v Domžalah. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec v podjetju v Domžalah, odtujil  moško  denarnico  z  dokumenti. S tem je lastnika oškodoval za 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 2. 2018
PONAREJEN BANKOVEC V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti  PP Domžale so bili obveščeni o ponarejen bankovcu na NLB banki v Zgornjih  Jaršah.  Ugotovljeno  je  bilo da je neznani storilec neznano kje ponaredi  bankovec  za  20 EUR in ga poskušal vnovčiti. Policisti so  proti Zapisniku  o zasegu predmetov zasegli naveden bankovec in z dopisom poslali na  ekspertizo  na NFL. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 2. 2018
VLOM V DVE STOJNICI NA TRŽNICI V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili obveščeni o vlomu v dve leseni stojnici na tržnici  v  Domžalah.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod odprl  vrata dveh stojnic in izvršil tatvino prehrambenih izdelkov v znesku okoli  500  Eurov.  Policisti  v  zvezi  opisanega  nadaljujejo z zbiranjem obvestil

7. 2. 2018
OBVESTILO O NASTAVITVI EKSPLOZIVNEGA SREDSTVA V MENGŠU
Policisti   PP   Domžale   so   bili  obveščeni,  da  so  trije  stanovalci stanovanjskega  bloka  v  Mengšu  dobili  SMS  sporočilo,  da  je v kletnih prostorih  bloka  nastavljena  bomba.  Na  kraju  so  policisti  evakuirali stanovalce  in  pregledali  kletne prostore, vendar eksplozivno sredstvo ni bilo najdeno. O zadevi bo napisano poročilo na ODT.

9. 2. 2018
TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA VOZILA V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila v  Lukovici.  Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec od 8.2.2018 do 9.2.2018  med  21.00  in  07.00 iz rezervoarja tovornega vozila znamke DAF, kateri  je bil parkiran na parkirišču OMV Lukovica odtujil okoli 500 litrov nafte  in  s  tem dejanjem oškodoval podjetje za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2018
ZASEG VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Domžalah  v postopku voznika osebnega vozila,  za  katerega  je  bilo  ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega  vozniškega  dovoljenja.  Vozniku  je bilo vozilo na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zaseženo in s pogodbeno avto-vleko odpeljano  v  hrambo.  Zoper  voznika  bodo  policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

10. 2. 2018
VLOM V POSLOVNE PROSTORE V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu v poslovne prostore v Domžalah.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je neznani storilec skozi odklenjena vhodna  vrata  vstopil  v  poslovni  objekt v Domžalah. Tam je odšel v prvo nadstropje,  kjer  je  z  neznanim  trdim  predmetom  z namenom protipravne prilastitve  na  vzvod  skozi vrata vlomil v več pisarn in odtujil denar in nato odšel neznano kam. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2018
VLOM V GARDEROBNE OMARE V OBJEKTU V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v garderobne omare v objektu v  Domžalah.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani storilec neovirano in neopaženo  prišel v notranjost objekta, kjer je odšel v prostore garderobe. Tam  je  poskusil  na  vzvod  vlomiti v osem omaric, od tega pa mu je v dve uspelo  vlomiti  je  odtujil  denar  v vrednosti 120 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 2. 2018
VLOM V POSLOVNE PROSTORE V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v poslovni prostor v Trzinu. Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi garažna vrata podjetja z namenom da si predmete v notranjosti protipravno prilasti. Ob  dejanju  se  je  sprožila  alarmna  naprava, zaradi česar je od dejanja odstopil  in  je dejanje ostalo pri poizkusu. Nastala je materialna škoda v znesku  približno  50  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega  nadaljujejo  z zbiranjem obvestil.

10.2. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA VIRU
Policisti  PP  Domžale  so  imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo  količino  prepovedane  droge.  Pri  prekrškovnem  organu Policijske postaje  Domžale  bodo  policisti  zoper  kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

11. 2. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V RADOMLJAH
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Radomljah v postopku voznika osebnega avtomobila,  kateri  je  le  tega  vozil  pod vplivom alkohola (0,69 mg/l). Vozniku  je  bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

11.2. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA VIRU
Policisti  PP  Domžale  so  imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo  količino  prepovedane  droge.  Pri  prekrškovnem  organu Policijske postaje  Domžale  bodo  policisti  zoper  kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

11.2.2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO IN TATVINA OA V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo in tatvina  osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi okno, vlomil v garažo stanovanjske hiše v Domžalah. Iz  garaže je nato odtujil dve vrtni kosilnici in kontaktne ključe osebnega vozila  znamke  Volkswagen,  tip  Golf  IV. Z odtujenimi kontaktnimi ključi vozila je nato vozilo, ki je bilo parkirano na dvorišču hiše odklenil in ga
odtujil.  S  tem  dejanjem  je  neznani  storilec   oškodoval   lastnika za približno  1950  EUR.  Policisti  v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja  premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V  sled  navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih  (zaklepanje  vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Prav  tako  policisti  PP  Domžale  opozarjamo  udeležence  v prometu, da v naslednjih  dneh  prilagodijo  svojo  vožnjo  razmeram v prometu (sneženje, poledica,  itd)  ter  so  pri  svoji vožnji strpni in previdni (predvsem pa pozorni na šibkejše udeležence v prometu). Pred odhodom na pot oziroma pred vožnjo  pa  naj  poskrbijo za očiščenje snega iz vozil (vsa stekla, streha, pokrov  motorja  ter  tovorna  vozila  za  očiščenje  ponjav,  itd)  in  se
pozanimajo  o razmerah na cesti (upoštevanje morebitnega izločanja tovornih vozil  ali  prepoved  vožnje),  kajti  tudi  tako vplivajo na samo prometno varnost.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo