Prigarana točka!

0
241

Rumena družina tudi na tretji medsebojni tekmi z Mariborom v letošnji sezoni ostaja neporažena. Zadnje dejanje 23. kroga 1. SNL se je zaključilo z rezultatom 1:1. Strelca v Domžalah pa Kovačević za domače in Vipotnik za goste.

Glavni trener Simon Rožman po obračunu, ki si ga je ogledalo 1500 gledalcev: ”Za nas je to velika, prigarana točka. Vidi se, da je Maribor v odlični formi in mislim, da smo se jim dobro postavili po robu. Prišli so v seriji osmih zmag, nam pa je to uspelo prekiniti. Bili smo na dobrem nivoju, prikazali disciplino v obrambi, poskušali različne stvari, sem pa vesel, da smo si kljub vsemu uspeli pripraviti nekaj obetavnih situacij za zadetek. Predvsem zadnja, kjer bi Franko lahko zaključil tekmo, drugače pa zanimiv dvoboj s pravim ritmom. Vesel sem tudi za veliko število gledalcev in da, zadovoljni smo.”

O spremembi igralnega sistema med odmorom, ko je branilca Nwankwoja zamenjal vezist Repas: ”Imeli smo kar nekaj težav na desni strani, a hitro smo odreagirali in ekipa je to dobro sprejela. Delovali smo v svojih trenutnih okvirjih. Verjetno je šlo za eno boljših tekem z naše strani. Upam, da to pomeni, da se bomo samo še dvigovali. Zavedamo se, da ogromno stvari še ni na ustreznih, vendar smer je prava. Zelo me veseli povezanost. Mladi fantje izkoriščajo ponujeno priložnost, zato bomo nadaljevali po tej poti. Ostajamo tekmovalni, borimo se za evropska mesta, ne bomo se predali.”

Rožman o ambicijah v nadaljevanju prvenstva: ”Borili se bomo do konca. Koliko je to realno, o tem ne razmišljamo. Zavedamo se svojih slabosti. Je pa res lepo delati s fanti, ki vsak trening gredo na glavo. Nimamo širokega kadra. Razpolagamo z rosno mladimi igralci, a zagotovo se imajo od koga učiti. Osebno sem zadovoljen. Ekipa se razvija, tekmovalnost pa bo v Domžalah vselej prisotna. Želimo se boriti za visoka mesta, hkrati pa veste, kakšna je naša strategija in temu se ne bomo odrekli.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo