Uspelo nam je prekiniti negativen rezultatski niz

0
639

V Ljubljani do zmage brez prejetega zadetka! Zanjo je z golom v 41. minuti po podaji Arnela Jakupovića poskrbel napadalec Dejan Georgijević, veliko priložnost za izenačenje pa je pri domačih v 94. minuti zapravil Martin Kramarić. Strel z bele točke je namreč poslal mimo vrat.

”Po pričakovanjih je šlo za težko tekmo. Bravo ne prejema veliko golov in tudi tokrat je bilo temu tako. Za oko mogoče ni bilo najlepše, a uspelo nam je zadeti in prekiniti negativni rezultatski niz. S strpno in odgovorno igro v fazi obrambe smo tekmecu dovolili zelo malo, si je pa Bravo v 94. minuti priigral najstrožjo kazen, a žoga ni končala v mreži. Imeli smo srečo. Fantom ob zmagi čestitam za prikazano. To smo potrebovali in rezultatska krivulja se mora sedaj obrniti navzgor,” je po prvem slavju Domžal v Spodnji Šiški povedal glavni trener Domžal Dejan Djuranović.

Po petih tekmah brez zmage je bilo gostovanje v Ljubljani za rumene bojevnike zelo pomembno. Štela je samo zmaga: ”V zadnjih tednih smo težave imeli z rezultati. Igra, pristop in odnos so bili na želenem nivoju, toda prejemali smo preveč zadetkov. Tudi dosegli smo jih veliko, vendar 24 prejetih golov na 13 tekmah je preprosto preveč. V tekmi z Bravom, ko ni prostora za lepoto, smo morali biti zelo pozorni. Ljubljančani so namreč po odvzeti žogi zelo nevarni v protinapadih. Vedeli smo, da moramo to onemogočiti in prav zaradi tega smo danes videli malce več dolgih podaj oz igre neposredno na njihovo zadnjo vrsto.”

Djuranović je dodal: ”Na takšnih tekmah odločajo malenkosti. Nam je danes uspelo in za vse fante je to s psihološkega vidika zelo pomembno. Želja in volja sta bili na vrhuncu, dobro smo stali v bloku, odlično smo odgovorili tudi na njihove globinske podaje. Tekmeca smo ustrezno onemogočili in vratar praktično ni imel veliko dela. Pred tekmo smo bili pod določenim pritiskom, po zaslugi treh osvojenih točk, ki smo si jih močno želeli, pa verjamem, da bo v naslednjih srečanjih bistveno lažje.”

Naslednji obračun rumeno družino čaka v četrtek, ko bo na sporedu 2. krog Pokala Union. Tekma z Mariborom se bo v Ljudskem vrtu začela ob 20.15.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here