Otroška pevska zbora iz Brda in Doba med nagrajenci

0
2959

Jure Sešek in Izidor Šček sta v preteklem letu obiskala Ukrajino pod geslom Dobroti dajemo glas in takrat sta videla drugo plat življenja v tej državi in prizadevanja sester usmiljenk in Marijinih sester čudodelne svetinje, da mladim olajšajo njihovo težko življenje. Zbrana sredstva  letošnje PSI so zato namenjena za nakup nove hiše, kjer bodo sestre skrbele za otroke in  mladoletne, ki so prepuščeni ulici. Svojo roko so tokrat podali še Sten Vilar, ki je s seboj pripeljal še Piko Nogavičko, Mladi Belokranjci in Luka Sešek,  ter številni drugi  z svojim darom, ki je na koncu  znesel kar 94.331 evrov.
Varna hiša v Balti, ki je dvestopetdeset kilometrov od Odese in prav toliko od Kijeva, bo po zaslugi dobrote slovenskega naroda stala in sprejemala otroke z ulic. Poleg tega sta Toko in Lekarna Ljubljana primaknila še poln kovček
vitaminskih in drugih pripravkov  za potrebe otrok, za katere skrbijo v domu. Na tokratnem plesu z dobrim namenom smo lahko kupili in s tem prispevali sredstva  krofe  Gostinskega podjetja Trojane, Mercatorja, Žita in Tvojih pet minut. Svoje proizvode so prispevali še Mlekarna Celeia, Union, Dana in Magicpop.
Med številnimi kraljicami, kralji, vitezi in ostalih je na plesu bila tudi mlečna kraljica Ida Simončič, ki je svoje delo promotorja pitja mleka in uživanja mlečnih izdelkov tako dobro opravila, da so jo poklicali še v komisijo za izbiro najboljših, najbolj izvirnih in sploh naj, naj  mask. Med tem, ko se je komisija odločala o tem komu pripeti lento za najboljšo masko, smo si lahko ogledali nastop plesne skupine Tan-Dem iz Goriškega, ki jo vodi Tatjana Černilogar, sicer Ukrajinka, ki že nekaj let živi v Sloveniji. Najbolj zanimivi in izvirni so bili pri skupinskih maskah Trojanski krofi z Brda,  olimpijci iz Doba in Rubikova kocka, med družinskimi maskami,  Ruske babuške – tokrat ukrajinske matrjoške, kroksi in marsovčki. Med posameznimi maskami so nagrado prejeli lego kocke, sesalec, sonček, astronavt in twister.
Največjo nagrado so zagotovo prejeli mladi in sestre iz Ukrajine, ki bodo z našo pomočjo zaživeli v novi varni hiši in delček tega veselja so soustvarjali tudi pevci iz Brda, skupaj z Petro Avbelj in pevci iz Doba, s Tino Grošelj, ki to počno že kar nekaj let zapored. Ples z dobrim namenom je mimo, kaj bodo pevci in pevke prihodnje leto, pa ostaja neznanka, a Petri in Tini se že utrne kakšna ideja do prihodnje PSI.  

djd

 

Oglasno sporočilo