Slovenska ženska reprezentanca z remijem proti Srbiji

0
1874

V torek, 6. 3. 2017 je potekala prijateljska tekma med reprezentancema Slovenije in Srbije. Tekma je novemu selektorju Borutu Jarcu omogočila dodaten vpogled v pripravljenost deklet in splošnemu stanje ženske slovenske članske reprezentance.

Tekmo so bolje odprle gostje, ko so že na začetku zadele vratnico. Po uvodnih minutah pritiska Srbkinj, se je na igrišču počasi začelo vzpostavljati ravnovesje, a še vseeno so do prvega gola prišle gostje, ki so zadele po globinski žogi. Slovenke so po prejetem golu zaigrale agresivneje, kar se jim je obrestovalo saj je bila v 33. minuti po prekršku nad Kajo Eržen dosojena najstrožja kazen, ki jo je uspešno izvedla Lara Prašnikar. Takoj na začetku drugega polčasa je prišlo do spremembe rezultata ob nesrečnem posredovanju vratarke, ko je iz kota zadela Jelena Čanković. Po prejetem zadetku, so Slovenke prevzele pobudo, si priigrale nekaj priložnosti, ki so se obrestovale v 82. minuti, ko je po lepi akciji drugič na tekmi zadela Lara Prašnikar.

Za slovensko izbrano vrsto je igralo tudi pet Radomljank, v prvi enajsterici so pričele Zala Kuštrin, Karmen Ulbin in Nika Šapek, v nadaljevanju pa sta priložnost dobili še Lana Golob in Katarina Gadnik.

Igralkam in strokovnemu štabu, na čelu s selektorjem Borutom Jarce, iz našega kluba čestitamo za lepo in vzpodbudno nogometno predstavo pred nadaljevanjem kvalifikacij.

Slovenke bodo 6. aprila v Lendavi igrale tekmo proti Islandiji,  v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019. Štiri dni kasneje pa članska ženska reprezentanca prihaja v Domžale, kjer jih čaka zanimiv obračun z Nemčijo, v sklopu te tekma pa bo potekal tudi igralni dan v organizaciji našega kluba. SE VIDIMO!

Manca Jereb, Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo