Ste vedeli, da imamo na Občini Domžale zaposlenega mestnega arhitekta?

0
5595

Kako naj danes imenujemo stavbo z zanimivo zgodovino in vsebino poleg občine, ki včasih bolj ali manj krasi strogi center Domžal? Bila je Pichlerjeva gostilna, Osetova gostilna, Hotel Wenzel, gostila je poštni urad, bila je Restavracija Pri pošti, Napredkov Kovinar, mogoče smo še kaj pozabili… Kaj pa danes, bo s svojo vsebino še prepoznavna?

Očitno ne po vsebini in ne po zunanjosti, saj jo je novi lastnik prebarval v brezizrazno, monotono rjavo barvo. Prejšnji lastnik Napredek je imel vsaj toliko posluha, da je fasado skušal približati tisti, ki jo je “nosil” Hotel Wenzel, v katerega času je zgradba najbolj živela in dominirala v centru, tudi z najsodobnejšim kegljiščem na Kranjskem in lastno ledenico.

Če pustimo vsebino in fasado ob strani, naše bralce najbolj skrbi, kaj bo nastalo na betonski ploščadi na vzhodni strani stavbe. Upamo, da ne še en “arhitekturni smrkelj”, kakršen se drži občinske stavbe (sprašujemo se, kako to, da ni bil odstranjen, ko se je obnovil in dogradil novi vhod). Zanima nas, če se bodo naše slutnje uresničile, kaj bo na to rekla stroka, da o mestnem arhitektu ne govorimo.

Uredništvo

 

Oglasno sporočilo