Dobljani remizirali z Brežicami

0
1942

BREŽICE PREKINILE ZMAGOVALNI NIZ “MODRIH”-DELITEV TOČK V ŠPORTNEM PARKU DOB!

Članska A ekipa NK Roltek DOB se je danes v ti. zaostali tekmi 18.kroga v
2. SNL, pomerila z gosti iz Brežic in se morala zadovoljiti z eno samo točko, saj sta se ekipi razšli z neodločenim rezultatom, 1:1.
Tekma se prav nič kaj ni začela po željah Dobljanov, saj so nogometaši Brežic dvoboj pričeli zelo napadalno in si priigrali več priložnosti. Na drugi strani so “Modri” iz Doba v ta dvoboj vstopili bolj “zaspano”, v statistiko pa so vpisali številne napačne podaje in le redko ogrozili vrata gostov. A mreži sta do polčasa ostali nedotaknjeni.
V 2.polčasu pa so z bolj napadalnim pristopom k igri, gostje le dosegli svoj zastavljeni cilj in po napaki obrambe ter dosojenim prostim strelom, šokirali Dobljane ter popeljali NK Brežice 1919 v vodstvo z 0:1. Za to je v 59.minuti tekme poskrbel izkušeni kapetan Urbanč Dejan, letošnja okrepitev Posavcev. Le-ta je še do nedavnega nosil dres prvoligaša NK Krško, za katerega je v Prva liga Telekom Slovenije zbral 183 nastopov in dosegel 5 golov, v 2. SNL pa 138 nastopov in 24 golov.

.

Po neprepričljivi igri domače ekipe v 1.polčasu in prejetem golu v prvi tretjini 2.polčasa, ni nič kaj kazalo, da bi se lahko “Modri” pobrali. A lahko rečemo, da so se kljub vsemu le zbrali in se odzvali na vodstvo gostov na najboljši možen način. V zadnjih 10.minutah tekme so le malce bolj pritisnili na vrata gostov in obramba Brežic je klonila v 85.minuti, ko je za izenačenje poskrbel Kristijan Šipek. To je malce dvignilo voljo nogometašev in ko so se gostje pomaknili v igri pred svoj kazenski prostor, se je v mislih mnogih prepletala možnost celo o preobratu in zmagi na tekmi, a se to ni zgodilo. Dobljani so si v izdihljajih tekme sicer priigrali dve izjemni priložnosti, a se rezultat do konca tekme ni več spremenil in ekipi sta si segli v roke ter si čestitali za delitev točk.
Domači trener Nenad Toševski po tekmi kljub osvojeni “le” točki ni bil preveč razočaran. Še več, zadovoljen je bil z odziv odzivom nogometašev po prejetem golu. Malce bode v oči veliko število rumenih kartonov, saj so naši nogometaši prejeli kar 6 (Žan Kumer, Matic Mirtič, Grega Čretnik, Tim Čeh), gostje pa le enega in sicer ga je prejel Matic Predanič.
Brežice so res da prekinile zmagovalni niz Dobljanov, a ostaja pozitivno dejstvo, da smo zadovoljni tudi z osvojeno točko, pa čeprav je osvojitev samo ene točke preprečila, da bi se “Modri” iz Doba premaknili na 8.mesto v ligi.

V prihodnjem krogu, ki bo to soboto, 31.marca 2018, čaka Dobljane še ena zahtevna domača tekma, saj v goste prihaja drugouvrščena ekipa NK Drava Ptuj. Tekma bo ob 16. uri v Športnem parku Dob pri Domžalah.

Vsi Za ŠAMPIONE iz Doba!
_____________________________________________
 
18.krog II.SNL
NK Roltek DOB : NK Brežice 1919 1:1(0:0)FT
Kristijan Šipek( 85′) ; Dejan Urbanč(59′)
Sodniki: Šmajc David (glavni sodnik),
Brezar Davor (1. pomočnik),
Kalan Miha (2. pomočnik)
Delegat: Nikolič Milovan
_____________________________________________
Foto: Janez Avsec, NK Roltek Dob
Gregor Horvatič
Stiki z javnostjo NK Roltek Dob
M:
+386 30 688 333
E: nkroltekdob@gmail.com
Oglasno sporočilo