Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 26. 3. do 1. 4. 201

0
1927

26. 3. 2018
VLOM V TOVORNO VOZILO NA RODICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču na Rodici z razbijanjem stekla vlomil v vozilo ter odtujil električno orodje. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 3. 2018
VLOM V GOSTINSKI LOKAL V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vhodna vrata ter odtujil dnevni izkupiček. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 3. 2018
VLOM V VRTNO LOPO V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem odstranil ključavnico obešanko ter odtujil traktorsko kosilnico Husquarna, prekopalnik Labinprogres in motokultivatorja Labinprogres. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 9.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 3. 2018
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V MORAVČAH
Policisti PP Domžale so imeli v Moravčah v postopku voznika tovornega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil tovorni avtomobil zasežen in s pogodbeno avto-vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

27. 3. 2018
ZASEG KZM NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA NA DOBU
Policisti PP Domžale so imeli na Dobu pri Domžalah v postopku voznika KZM-ja, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil KZM zasežen in s pogodbeno avto-vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 3. 2018
ZASEG KZM NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so imeli na Dobu pri Domžalah v postopku voznika KZM-ja, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil KZM zasežen in s pogodbeno avto-vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 3. 2018
VLOM V TOVORNO VOZILO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču v Domžalah, na tam parkiranem tovornem avtomobilu razbil steklo na zadnjih vratih in iz vozila odtujil plastični kovček črne barve z orodjem. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 2000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 3. 2018
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti v križišču trčil v drug osebni avtomobil. Pri tem se je otrok v vozilu lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UB KC Ljubljana. Povzročitelj je prav tako vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi navedenega so policisti zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

30. 3. 2018
VLOM V TRGOVINO OZIROMA PODJETJE V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v trgovino oziroma podjetje v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na podjetju razbil steklo na oknu in tako prišel v objekt, katerega je pregledal in iz blagajne odtujil denar in nato odšel neznano kam. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 2.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 3. 2018
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V BREZJAH PRI DOBU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Brezjah pri Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v drug osebni avtomobil. Pri tem se je udeleženka v vozilu lahko telesno poškodovala in je sama iskala zdravniško pomoč. Povzročitelju so policisti, zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog.

30. 3. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V LJUBLJANI
Policisti PP Domžale so imeli v Ljubljani v postopku pet kršiteljev, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper vse kršitelje uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

30. 3. 2018
INTERVENCIJA V DOMŽALAH IN KD LAHKE TELESNE POŠKODBE IN POŠKODOVANJE TUJE STVARI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni da je občan v Domžalah s kijem napadel drugega občana. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s kijem napadel prijavitelja in ga udaril ter ga lahko telesno poškodoval, prav tako mu je s kijem poškodoval avtomobil. Zoper storilca bodo policisti podali KO za KD LTP in KD PTS na pristojno sodišče.

30. 3. 2018
PRIJAVA KD NASILJA V DRUŽINI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni s strani oškodovanke, da bivši mož izvaja nasilje nad njo. Ugotovljeno je bilo, da je bivši mož nad prijaviteljico izvajal fizično nasilje in jo lahko telesno poškodoval. Zoper njega sledi KO na pristojno sodišče.

31. 3. 2018
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da sta dva neznanca z neznanim primernim orodjem, na vzvod poskušala odpreti kletno okno, vendar je ropot slišal oškodovanec in prišel v klet, storilca pa sta s kraja zbežala. Z dejanjem sta povzročila za okoli 500 EUR materialne škode. Policisti za storilcema še poizvedujejo.

1. 4. 2018
VLOM V DVE GARAŽI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v dve garaži v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil v dve garaži, vendar iz njiju ni ničesar odtujil. Z dejanjem je na vsakih vratih garaže nastalo za okoli 200 EUR materialne škode. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

1. 4. 2018
VLOM V TRGOVINO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v trgovino v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla na vratih prišel v trgovino iz katere je izvršil tatvino večjega števila pripomočkov za kajenje tobaka. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 4.000 EUR. Za izsleditev storilca policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo