V Radomljah SEAT turnir v nogometu

0
2127

Zelene površine Športnega parka v Radomljah so v soboto oživele skupaj z okolico, saj je Nogometno Društvo Kalcer Radomlje v sodelovanju z SEAT Avto Cerar Kamnik pripravilo celodnevni družabno športni dogodek. Ker je že tako, da si nekateri pač ne moremo vzeti celega dne sem se na športna igrišča odpravil dvakrat in poprosil, da mi posredujejo ob koncu še rezultate. Kljub vezam jih do pisanja tega prispevka še nisem prejel tako, da kdo je koga premagal in kdo je izgubil žal tokrat ne boste izvedeli. A začnimo opis dogajanja lepo po vrsti tako kakor so nas v vrsti pozdravili SEAT-ovi lepotci od največjega do najmanjšega od najmočnejšega do tistega z malce manj moči, ali po domače »najšfohnejšega«.
A ne le to kaj vse se je dogajalo pred igriščem za nogomet? Plezalna stena Alpinistične šole Kamnik, to je nekaj posebnega, povzpeti se na vrh ni mačji kašelj posebno če poskusiš prvič, a je ob strokovnih nasvetih, kje se prijeti in kam stopiti počasi bil tudi vrh osvojen. In že smo pri ostalih igrah, o priljubljeni tri v vrsto ne bomo izgubljali besed, le toliko, da je velikost kar nekajkrat presegla domače. Barvanje obraza, ja to je nekaj za deklice, a tudi fantje niso zaostajali. Streljanje z žogo v tarčo, metanje žoge v pločevinke, streljanje z plastičnimi puščicami, tudi tu se pozna enakopravnost spolov. Enako je pri nošenju žoge na loparju, ki so jo malce otežili najprej z cik-cak progo in nato še z ovirami. Kako bo otrok prišel do cilja, če mora paziti na žogico črto in ovire, a za nekatere je bila to mala šala. Če sem zapisal o enakopravnosti spolov pri igrah je bilo na zeleni površini veliko več dečkov kot deklet, a so se enakopravno kosale z njimi. Na zeleni površini smo tako spremljali nogometne tekme mladih nogometašev in nogometašic iz Doba, Vira, Radomelj, Komende, Črnega grabna in Moravč. Lahko, da so igrali še kateri a žal podatkov o tem nimam in se jim, če sem jih izpustil opravičujem. Številni igralci so pokazali izredno tehniko in borbenost tako, da se jim zagotovo ne bi moralo pripetiti to, kar se je igralcem grškega nogometnega prvoligaša Olympiakosa, ki jih je lastnik poslal na počitnice do konca sezone. Kako so se odrezali kadeti Kalcer Radomlje, ki so igrali z Triglavom Kranj in mladinci Kalcer Radomlje, ki so igrali proti mladincem iz Kranja ne vem, a verjetno so pokazali kaj in kako se stvari streže na nogometnem igrišču.
Prav tako kakor so svoje pokazali, bolje zaigrali Tabujevci na večernem družabnem srečanju, ki je združil ljubitelje španskega temperamenta vozil SEAT in nogometa.

DJD

 

Oglasno sporočilo