NK Olimpija – NK Domžale 1 : 1

0
1483

Simon Rožman in Nermin Hodžić o derbiju z Olimpijo

nkd 31

V prvi vrsti bi rad čestital celotnemu moštvu, ki si je dobesedno prigaralo to zasluženo točko. Fantje kažejo izreden karakter, se borijo, delujejo kot eno in dajejo svoj maksimum na vsaki aktivnosti. Zaslužijo si vse pohvale za prikazano v tej zadnjih tednih in mesecih. Vse te dobre igre niso naključje, ampak so plod njihovega trdega dela, izredne povezanosti in nesporne želje po napredku,“ je po tekmi svoje nogometaše najprej iskreno pohvalil trener Simon Rožman, ki je nato podal še svoje videnje včerajšnjega obračuna z Olimpijo. Slednja je že v peti minuti povedla z zadetkom Alvesa, nato pa so rumeni prevzeli pobudo in skozi vseh devetdeset minut bili boljši tekmec. Premoč so domžalski nogometaši kronali v sodnikovem podaljšku, ko je za izenačenje svoj enajsti ligaški zadetek v sezoni dosegel Lovro Bizjak.

Z izkupičkom smo lahko zadovoljni, čeprav nismo prikazali idealne predstave. Hitro smo prejeli zadetek, kar je dodatno otežilo naše namere. Težko je bilo prebiti izredno organizirano in strnjeno linijo gostiteljev, a smo se trudili in na koncu zasluženo prišli do zadetka. Fantje so pokazali karakter, igrali so do zadnjih atomov moči. Imeli smo iniciativo, bili napadalni skozi vseh devetdeset minut, kar nam je uspevalo tudi ob dejstvu, da danes nismo bili na povsem želeni ravni. A kakorkoli, igrali smo proti izredno kakovostnemu nasprotniku, na zelo zahtevnem gostovanju, tako da smo veseli, da nam je ob vsem tem zasluženo uspelo priti do izenačenja in nove pomembne točke,“ je dejal 35-letni trenerski strokovnjak.

nkd 11 hodzic

Podobnega mnenja je bil po tekmi tudi vezist Nermin Hodžić: “Za nami je zelo težko srečanje proti vodilni Olimpiji. Slabše smo ga odprli in hitro prejeli zadetek. Gostitelji so se po doseženem golu še bolj pomaknili proti svojemu golu, a smo bili potrpežljivi in z napadalno igro na koncu zasluženo prišli do točke. Vsekakor smo zadovoljni, da nam je uspelo prebiti njihovo strnjeno obrambo, saj v tej sezoni prejemajo izredno malo zadetkov. Na drugi strani mi ne odstopamo od svoje napadalne igre, s katero bomo tudi v prihodnje krenili po nove točke. Veseli smo, da nadaljujemo s serijo uspešnih rezultatov, ob tem pa bi se v imenu moštva zahvalil tudi našim pristašem, ki so nas spremljali v Stožicah.“

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo