Dobrodelni košarkarski turnir trojk je lepo uspel

0
1243

Tudi 2. del našega dobrodelnega druženja je uspel. Na sončno soboto, 21. aprila je od 9. ure dalje, na igrišču v Šmarci, pri gasilskem domu, potekal 1. Rekreacijsko – dobrodelni turnir trojk v košarki za otroke s posebnimi potrebami.
Prav tako so se, kot na 9. tradicionalnem dobrodelnem koncertu URESNIČIMO SANJE , ki je potekal 14. aprila 2018, zbirala sredstva za 7 otrok s posebnimi potrebami, ki jim želimo omogočiti nekaj dnevni tabor v Izoli. Na omenjenem dogodku pa so se zbirala sredstva tudi za skoraj 18-letno dekle, ki se bori z zahrbtno boleznijo levkemijo.
Prijavnina za ekipe po 3 člane je znašala 30 EUR. Glede na to, da nas je zelo skrbelo, če bomo imeli kaj ekip, se nam je na koncu prijavilo kar lepo število le-teh. Res smo bili veseli, saj smo vedeli, da bomo tako lahko lažje pomagali otrokom s posebnimi potrebami in pa dekletu z levkemijo. Vsaka ekipa si je nadela svoje ime. Naj poudarim, da je kompletna prijavnina šla za poprej omenjeni namen.
Po končanem turnirju so sledile nagrade, ki so jih izdelali otroci v šoli s pomočjo mentorice, za katere smo zbirali sredstva. Naredili so posebne nagrade, in sicer lesene medalje. Najboljšim pa so bili podeljeni pokali Steklarne Rogaška, ki so jih izdelali posebej za naš turnir. Vsaka ekipa pa je prejela tudi zahvalo za sodelovanje.
Vsekakor se moram zahvaliti vsem ekipam. Ta športni dogodek je bil z moje strani organiziran prvič, zato prosim , da mi ekipe oprostijo napake. Drugo leto bo lažje in boljše. Ob enem se moram zahvaliti v prvi vrsti Steklarni Rogaška, ki je posebno za ta turnir izdelala res lepe pokale, potem hvala KS Šmarca, PGD Šmarca, Urški Rutar, Tjaši Koželj, sodnikoma Benjaminu Steinerju in Anžetu Novak, Zorman Tadeju, ki je skrbel za tehnične stvari in ozvočenje, Zlati Kaplji, ki je poskrbela za vodo za naše ekipe, Anji Pustak Lajpvic, vsem prostovoljcem, ki jih ni bilo malo,…..
Ko na koncu potegnem črto pod oba dogodka, sem lahko zadovoljen. Želim si le, da bi mi uspelo tak dogodek organizirati , da bi postal tradicionalen, ter da bi me podprlo več sponzorjev in donatorjev.
V kolikor pa bi še kdo rad pomagal tem otrokom, pa me lahko kontaktira na el. pošto in mu bom posredoval TRR, kjer se zbirajo sredstva.

Simon Zorman

Oglasno sporočilo