Okrasimo Kamnik

0
2300

Zavod za turizem, šport in kulturo je včeraj prebivalcem ožjega mestnega središča Kamnika brezplačno razdelil sadike balkonskega cvetja. Od 25. maja do 3. junija bo namreč v Kamniku in Arboretumu Volčji Potok potekala edinstvena prireditev Igra rož, pri pripravi katere poleg omenjenega Zavoda sodelujejo še Arboretum Volčji Potok in Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Srednjeveško središče mesta bo v tem času okrašeno z ekskluzivnimi cvetličnimi inštalacijami, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski cvetličarji v okviru državnega prvenstva slovenskih cvetličarjev. Predstavili se bodo tudi lokalni cvetličarji.

.

“>Želja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik je, da bi spomladi zacveteli tudi balkoni in okenske police prebivalcev ožjega mestnega središča. Zato so med prebivalce ožjega mestnega središča Kamnik razdelili bone za prevzem sadik balkonskih rož. Na priloženem dopisu je bilo natančno opisano, kje in kdaj se bodo sadike delile ter kako jih prebivalci lahko prevzamejo. V dopisu so jih tudi povabili, da sadike zasadijo ter korita z njimi postavijo na vidno mesto svojih stanovanjskih objektov. Na ta način bo mesto v stilu prireditve Igra rož cvetelo celotno poletje.

.

“>Vsi, ki bodo sadike zasadili, lahko zasaditev oziroma svoj balkon ali okensko polico fotografirajo ter fotografijo delijo na družabnih omrežjih z oznako #igraroz. Najlepše zasaditve bodo objavljene tudi na Facebook strani Visit Kamnik ter Instagram profilu @visitkamnik.

.

“>Igra rož se bo pričela v petek, 25. maja, ko bodo cvetličarji inštalacije pripravljali v živo. V soboto, 26. maja, pa bo potekala priprava poročnega šopka, prosto vezanega šopka in pogrinjka. Gre za visoko modo v cvetličarstvu, ki bo na ogled do 3. junija. Poleg glavnega dogajanja bo tudi bogat spremljevalni program. V soboto, 26. maja, bo podelitvi nagrad sledil koncert na Glavnem trgu. Dogajanje bo spremljala tudi ulična kuhinja z jedmi iz cvetja, v Arboretumu Volčji Potok bo potekal cvetlični sejem in brezplačne delavnice, na Šutni pa se bodo predstavili obrtniki. V Keršmančevem parku pa bo v petek, 25. maja, potekal Veronikin festival, ki ga pripravlja Vrtec Antona Medveda Kamnik, ki bo prav tako povezan s cvetjem.

Besedilo in fotografije: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Oglasno sporočilo