Dišalo je po svežem senu…

0
1674

5. maja je domačija Pr’ Krajerju v Zg. Jevnici gostila prvo razstavo amaterskega slikarja Dušana Klopčiča iz Domžal. Razstava Kmečka idila je bila postavljena v avtentično okolje, saj jo je avtor pripravil v pravem kmečkem kozolcu in prostor opremil s starimi kmečkimi pripomočki.
Nekaj besed o avtorju razstave. Dušan Klopčič je pravi Domžalčan. Do upokojitve je delal kot kuhar na OŠ Venclja Perka Domžale, zdaj že nekaj let redno obiskuje slikarsko šolo v organizaciji Univerze za tretje življenjsko obdobje v Domžalah. V prostem času raziskuje in poglablja svoje znanje slikanja, kar dokazujejo slike z razstave.
Vsa razstavljena dela so bila ustvarjena v akvarel tehniki z naravnimi materiali, z vinom, kisom in radensko. Del razstave so mu pomagale pripraviti sošolke slikarske šole, ki so v stara trodelna okna slikale različne motive.
Razstavo je odprl avtor sam, program pa je povezovala in z recitalom olepšala gospa Mira Jarc. Med gosti razstave so bile tudi ljudske pevke iz Domžal z gospo Maro na čelu, ki so s petjem ljudskih pesmi popestrile dogodek.
Avtor si želi, da bi njegovo zbirko del videl kak slovenski vinar, ki bi se navdušil nad slikami in si z njimi opremil svojo vinsko klet ali razstavni prostor.

Andreja Mežan

Oglasno sporočilo