Letni koncert Prvega slovenskega pevskega društva LIRA Kamnik

0
1905

Na Grajski terasi na Starem gradu nad Kamnikom so člani Prvega slovenskega pevskega društva LIRA Kamnik pripravili letni koncert, ki se ga je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Matej Slapar. Dogodku je prisostvovala tudi poslanka Državnega zbora mag. Julijana Bizjak Mlakar.

Podžupan Matej Slapar se je članom Prvega slovenskega pevskega društva LIRA Kamnik, z željo po mnogih uspešnih koncertih, zahvalil za to, da čarobnost glasbe gojijo s takšnim navdušenjem, obiskovalcem, ki so do zadnjega kotička napolnili Grajsko teraso, pa zaželel prijeten večer.

.

“>Prvo slovensko pevsko društvo LIRA Kamnik je bilo ustanovljeno leta 1882, gojenju pesmi, še posebno slovenske ljudske pesmi, pa je vse od takrat posvečalo in namenjalo posebno pozornost. V zadnjih letih so izvedli obilo samostojnih koncertov, slovensko ljudsko pesem in tudi ime Slovenije ter Kamnika pa nosijo daleč čez državne meje.

.

“>Liraši se trudijo, da v svoje programe vključujejo različna dela. Poleg slovenskih ljudskih pesmi pojejo tudi dela svetovnih skladateljev. V današnjem čarobnem grajskem večeru smo pod dirigentsko taktirko prof. dr. Andreja Missona in ob klavirski spremljavi Roka Rakarja prisluhnili bogatemu glasbenemu repertoarju. Zadonele so ljudske pesmi, poletni napevi slovenskih in hrvaških avtorjev, Liraši so nas zabavali z znanimi slovenskim popevkam, ob zaključku pa še z veselimi napevi narodno-zabavnih skladb ob spremljavi harmonikarja Simona Cerarja.

Za preplet misli in besed je poskrbela Barbara Božič.

Oglasno sporočilo