Kronika Policijske postaje Kamnik od 21.5. do 26.5.2018

0
2440

21.5. 2018
GOLJUFIJA
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila kaznivo dejanje goljufije in sicer je neznani storilec z oškodovankino bančno kartico MasterCard opravil tri transakcije na Kitajsko v skupni vrednosti 807,63 evrov. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PES UGRIZNIL PSA
Občanka iz Košiš se je zglasila na policijski postaji in povedala, da je med sprehajanjem svojega psa po naselju Košiše do nje pritekel sosedov pes, kateri je njenega psa večkrat ugriznil in ga poškodoval. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

TATVINA KOLES V ŠMARCI
Občanka iz Šmarce se je zglasila na policijski postaji in povedala, da je neznani storilec preko noči izpred stanovanjske hiše odtujil dva gorska kolesa in jo oškodoval za okoli 500 evrov. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

22. 5. 2018
INTERVENCIJA NA JAVNEM KRAJU
Policisti so na območju Kamnika obravnavali intervencijo na javnem kraju. Storilec si je s kršitvijo prislužil globo zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

23. 5. 2018
NA KAMNIŠKEM VRHU NAJDEN MOBILNI TELEFON
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prinesel mobilni telefon, katerega je našel na Kamniškem vrhu. Telefon je znamke Samsung, tip SM-J710FN, z IMEI št. 357125/07/289889/7 in vstavljeno SIM kartico operaterja Simobil, v črnem ovitku z napisom Chameleon. Lastnik telefona naj se z dokumenti zglasi na policijski postaji Kamnik in telefon prevzame.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Patrulja PP Kamnik je imela v naselju Križ v postopku voznika osebnega vozila, brez veljavnega vozniškega, voznik je prav tako kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,25 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24. 5. 2018
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policista sta imela na območju Šmarce v postopku osebo, kateremu je bila pri postopku zasežena alu folija z neznano snovjo rjave barve. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Patrulja PP Kamnik je imela v naselju Nevlje v postopku voznika osebnega vozila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti (zatikajoč govor, motne oči), zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.70 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25. 5. 2018
TATVINA DENARJA
Neznani storilec je izkoristil odsotnost prodajalke v salonu in iz blagajne odtujil dnevni izkupiček, ter menjalni denar v višini 398 evrov. Sledi zbiranje obvestil in KO.

26. 5. 2018
INTERVENCIJA NA JAVNEM KRAJU
Policisti so na območju Šmarce na veselici obravnavali intervencijo na javnem kraju. Storilec si je s kršitvijo prislužil globo zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

TATVINA KOSILNIC
Neznani storilec je iz odklenjenega hleva v Suhadolah odtujil nahrbtno kosilnico znamke Kawasaki in bencinsko kosilnico znamke Al-ko, sivo rdeče barve. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo