Številni uspehi Calcitovcev v vročem Samoboru

0
1077

Nedeljska dirka slovenskega in hrvaškega pokala v hrvaškem Samoboru je minila predvsem v visokih temperaturah in prašni progi, ki je marsikomu povzročala precej preglavic. V najbolj prestižni moški elite kategoriji tokrat na startu ni bilo v tej sezoni najboljših Calcitovcev Roka Nagliča in Boštjana Hribovška.

Tako je bil najboljši član kamniškega kluba v omenjeni kategoriji Gregor Krajnc na 15. mestu. Mihael Štajnar je končal dve mesti za njim.

Matic Kranjec Žagar je bil peti med mladinci, Peter Vovk osmi, Jaka Starman pa 10. Nal Auer je končal na 22. mestu med kolesarji do 17 let.

Gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama so v nedeljo nadvse uspešno nastopili na mednarodni dirki v Bosni in Hercegovini Kozara UCI C2. Rok Naglič je zmagal v konkurenci moški elite, Boštjan Hribovšek je bil tretji, Gregor Krajnc peti, Mihael Štajnar pa šesti. Med mladinci je bil tretji Blaž Žle in četrti Matic Kranjec Žagar. Maruša Knap je pridirkala do sedmega mesta v konkurenci elite ženske, Janez Vovk pa je končal na tretjem mestu med veterani B. Poročilo najdete v priponki.

Hana Kranjec Žagar je bila najboljša med dekleti do 15 let. »Klanec mi je zelo ustrezal, ker sem zadnje čase zelo trenirala na klance. Res mi je proga zelo ustrezala, sicer je bil spust drseč, ampak mi je šlo super. Vročina je bila na klancu res huda, sem pa progo testirala en dan prej.« Zoja Kranjec je bila v isti kategoriji osma.

V mlajših kategorijah je Ambrož Vovk končal na tretjem mestu med dečki do 15 let in Gal Starman na 15., Maj Babačič je bil 11. med dečki do 14 let. Gašper Štajnar je končal na petem mestu v U13, Jaka Tominšek je bil 10., Nik Auer 16., Žiga Prelec 25.

Maruša Tereza Šerkezi je bila tretja med deklicami do 13 let, Ana Inkret osma in Kaja Krapež 11. Med dečki do 11 let je bil prvi Maks Majnik, tretji Joža Matjaž Šerkezi, četrti Jakob Krapež, peti Vid Žonta, osmi Jon Golob, 10. Oskar Berlec, 11. Žan Rojc in 27. David Kokalj.

Med deklicami do 11 let se je zmage veselila Tajda Šoštarko. Žan Šekoranja je bil drugi med dečki do 9 let, v isti starostni kategoriji Anamarija Kosec tretja.

Uroš Mikelj je med masters A osvojil drugo mesto, Tomaž Pirc je bil šesti med masters B, Janez Vovk je osvojil drugo mesto v kategoriji masters C. Simon Erjavec je bil prvi v kategoriji sport.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo