Radomljanke v polfinalu pokala

0
2077

Nogometašice Moje-lece.si Radomlje so v štirih dneh odigrale dve tekmi proti ekipi Ajdovščine. Po prvenstveni zmagi v gosteh (0-6) so tokrat v pokalnem tekmovanju gostile Ajdovke na svojem igrišču in tudi v drugo slavile. Rezultat je bil še višji kot na prvi tekmi, igralke v rumenem so slavile z 11-0.

Radomljanke so hitro pokazale, da mislijo resno; po predložku z levega kota in odbiti žogi je najprej z glavo zadela Larisa Žejen, minuto za tem pa je žogo po strelu s 25 metrov za hrbet bivše vratarke Radomelj Tare Komatar spravila še Katarina Gadnik. Rezultat se nato kljub strelom Barbare Kralj, Karmen Ulbin, Sarah Ljubijankić in Lare Klopčič ni spremenil vse do 34. minute, ko je po strelu Katarine Gadnik in odbiti žogi le-to v mrežo poslala Ana Černelič. Tri minute kasneje se je med strelke vpisala še Barbara Kralj, nedolgo za tem pa je Ana Černelič zadela prečko. Slednja je postavila končni rezultat prvega polčasa z lepim lobom prek gostujoče vratarke.

Na začetku drugega polčasa je trener Peter Kristan v igro poslal Stašo Čagran, Lano Golob, Zalo Kuštrin in Zalo Vindišar. Lana Golob je že kmalu po vstopu zatresla prečko, sledilo pa je še nekaj nenatančnih strelov domačih igralk. Na šesti zadetek so gledalci čakali do 71. minute, ko je po močnem strelu s 30 metrov mrežo gostij zatresla Lana Golob. Po šestem zadetku pa so rumene še petkrat zatresle mrežo gostij. Hat trick je podaji Staše Čagran dosegla Ana Černelič. nato pa je zadela še podajalka Staša Čagran. Slednja se je še enkrat izkazala z asistenco Nini Ekić, ki je v le nekaj minutah dosegla dva zadetka, končni rezultat pa je po strelu z dvajsetih metrov v devetdeseti minuti postavila Barbara Kralj.

Naslednje srečanje bodo Radomlje odigrale v nedeljo, 10.3.2017 ob 13.30, ko v 3. krogu SŽNL, v Športni park Radomlje, prihajajo nogometašice ŽNK Maribor. Se vidimo na tekmi.

Četrtfinale Ženskega pokala Slovenije, Športni park Radomlje
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Ajdovščina 11-0 (5-0)
Gledalcev:
50
Strelke: Žejen 3., Gadnik 4., Černelič 34., 42., 74., Kralj 37., 90., Golob 71., Čagran 76., Ekić 84., 88.
Sodniki: Alen Balažič (glavni sodnik), Matej Vidergar, Janko Bukovec (pomočnika).
Delegat: Jernej Klarič.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Gadnik (Kuštrin 46.),Černelič, Ulbin (Čagran 46.), Vrhovnik (K) (Golob 46.), Kralj, Žejen, Klopčič, Jagarinec (Rebolj 73.), Ljubijankić (Vindišar 46.), Ekić. Na klopi: Božič. Trener: Peter Kristan.
ŽNK Ajdovščina: Komatar, Velikonja, Bucik, B. Jesenko, M. Jesenko (Garbari 58.), Krašna, Kogoj, Bratina (K), Bolčina, Močnik, Uršič. Trener: Luka Kompara.

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo