TeDni(K) Občine Kamnik (28.5.2018)

0
2351

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Sanacija kanalizacije in vodovoda na Žebljarski poti

Izvajalec del, LAVACO d. o. o., je zaključeval z deli na Žebljarski poti, kjer sta se sanirala kanalizacija in vodovod. Sočasno je Telekom Slovenije d. d. gradil optično omrežje. Dela so potekala ob popolni zapori ceste. Cesto je izvajalec že asfaltiral, v tem tednu pa bodo uredil še bankine in s tem v celoti zaključil z deli.

Sanacija kanalizacije in vodovoda na Levstikovi ulici

Izvajalec del, EURO GRAD d. o. o., je nadaljeval z deli na Levstikovi ulici, kjer se sanirata kanalizacija in vodovod. Sočasno Telekom Slovenije d. d. gradi optično omrežje. Dela potekajo ob popolni zapori ceste. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

Izgradnja kanalizacije v Spodnjih Stranjah

Izvajalec del, Komunalno podjetje Ljubljana d. o. o., je v preteklem tednu z asfaltiranjem ceste v celoti zaključil z deli v Spodnjih Stranjah, kjer se je gradila odpadna kanalizacija. V času gradnje je bil nekoliko spremenjen prometni režim, kar je omogočalo, da so dela potekala tekoče, brez težav.

Sanacija odpadne in padavinske kanalizacije na Palovški cesti

Izvajalec del, HIDROTEHNIK d. d., je nadaljeval z deli na Palovški cesti, kjer gradi odpadno in padavinsko kanalizacijo. Dela se izvajajo ob popolni zapori ceste, za prebivalce zalednih vasi pa je urejen obvoz skozi Vaseno. V tem tednu je predviden zaključek del in asfaltiranje ceste.

Izgradnja kanalizacije v Godiču

Izvajalec del, Komunalno podjetje Kamnik d. d., je nadaljeval z deli na območju Godiča, kjer gradi kanalizacijsko omrežje. Dela potekajo med hišnima številkama Godič 1 in Godič 4. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del.

Oddelek za družbene dejavnosti

.

“>Izbrani izvajalec del Le Anže d. o. o. je pričel z izvedbo del v Mekinjskem samostanu. Ker so bile v obeh dvoranah odkrite poslikave, je bila naročena sondaža sten, ki jo bodo izvedli pooblaščeni konzervatorji.

Izbrani izvajalec CBE d. o. o. je v preteklem tednu izvajal zaključna, keramičarska dela na bazenu. Predvideno odprtje obnovljenega bazena bo 8. 6. 2018 ob 13. uri.

Uporabnike knjižničnih storitev obveščamo, da je Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik na svoji spletni strani objavila anketo o zadovoljstvu uporabnikov s knjižničnimi storitvami. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut časa in odgovorite, kako ste zadovoljni s ponudbo literature, dogodki in podobnim.

Na spletni strani Ministrstva za kulturo je objavljen javni razpis za štipendije za specializirane poklice v kulturi 2017/2018. Rok za prijavo se izteče 11. 6. 2018.

Na spletni strani Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je objavljen javni razpis v okviru izbora operacij Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD. Na razpis se lahko prijavijo brezposelni mladi do 29. leta starosti, ki bi radi pridobili nova znanja in jih zanima delo v kulturi. Rok za prijavo je 21. 9. 2018.

Oddelek za razvoj in investicije

.

“>V četrtek, 24. maja 2018, smo v prostorih Samostana Mekinje v okviru projekta Preobrazba spoznavali bogato ponudbo kamniških mikropivovarn, ki si z raznovrstnimi, nemalokrat drznimi recepturami in nenavadnimi aromami, stiliziranimi embalažami, domiselnimi imeni ter prepoznavnim avtorskim odtisom utirajo pot na slovenski pa tudi evropski pivovarski sceni. Obiskovalci so med drugim izvedeli, da je proizvodnja piva kompleksen proces, na katerega odločilno vplivajo trdota vode in količina mineralov v njej, kvasovke, hmelj, slad itd., da je kamniška voda idealna za pale ale, ter da je kvalitetno pšenično pivo kljub prizadevanjem in številnim poskusom naših mikropivovarjev še vedno domena bogatih, dobro opremljenih nemških pivovarn.

Mikropivovarska zgodba kot protiutež “slovenskim” pivovarnam tako postaja pravi hit, ki iz popoldanskega garažnega hobija nemalokrat prehaja v uspešno poklicno dejavnost, domači ljubitelji piva pa posledično namesto okušanja preverjenih generičnih piv vstopamo v obdobje spoznavanja novih pivskih okusov in razvijamo kulturo pitja piva, ki drugod obstaja že precej časa.

Več o prihajajočih dogodkih v okviru projekta Preobrazba najdete na spletni strani Samostana Mekinje: https://samostanmekinje.si/koledar/

Dne 22. 5. 2018 je bilo na Portalu javnih naročil in na uradni spletni strani Občine Kamnik objavljeno javno naročilo, ki se oddajo po odprtem postopku »Sanacija ceste Kranjska – Podgorje 22«. Ponudniki so povabljeni k oddaji svojih ponudb preko portala e-naročanje do petka, 22. 6. 2018, do 9. ure.

Oglasno sporočilo