Slavnostno odprtje prenovljene ceste skozi naselje Turnše

0
2568

Včeraj, 30. maja 2018, je v Turnšah potekalo slavnostno odprtje ceste skozi naselje, ki so ga pripravile Občina Domžale, Krajevna skupnost Dob in Turistično rekreativno društvo Turnše – Češenik.

Lokalna cesta skozi naselje Turnše je izvedena za dvosmerni promet, vozišče se je večinoma razširilo na vozni pas širine 5 m, hodnik za pešce in utrjeno bankino. V strnjenem delu naselja je hitrost omejena na 40 km/h. Hodnik za pešce je izveden na celotni trasi rekonstruirane ceste. Za umirjanje prometa so skozi naselje Turnše nameščene hitrostne ovire oziroma dvignjena križišča. Cesta je opremljena z javno razsvetljavo, odvodnjavanje ceste je izvedeno v meteorno kanalizacijo in ponikovalnice. V sklopu rekonstrukcije ceste se je izvedla tudi rekonstrukcija vodovoda z okoli 50 hišnimi priključki. Prav tako se je izvedla prenova električnega omrežja in javne razsvetljave ter mostička čez Hujski potok. Dolžina trase prenovljenega odseka je okoli 870 m. Skupna vrednost investicije znaša okoli 500.000 €.

»V posebno čast in zadovoljstvo mi je, da sem danes tukaj z vami. Verjamem, da do tega kar imamo danes tukaj, ni bilo tako enostavno priti. Veliko smo se pogovarjali, predvsem pa smo vsi delali v smeri, da naredimo za ta kraj nekaj lepega in varnega,« je dejal župan Občine Domžale, Toni Dragar. Zahvalil se je krajanom za razumevanje in strpnost v času gradnje, izvajalcu za kvalitetno opravljeno delo ter vsem nastopajočim, ki so dogodek prijetno popestrili.

Marija Ravnikar, predsednica KS Dob je ob tej priložnosti povedala, da ji je v veliko veselje, da se proslavlja takšna velika investicija, ki je pomembna za ta kraj, obenem pa se je zahvalila vsem zaslužnim za otvoritev nove ceste skozi Turnše.

Slavnostnega odprtja so se poleg župana in predsednice KS Dob, udeležili tudi podžupanja mag. Renata Kosec, Feliks Lampret, podpredsednik KS Dob in vodja gradbenega odbora za izgradnjo ceste, Janez Bizjak, vodja projekta iz Oddelka za investicije Občine Domžale, Roman Štrukelj, predstavnik izvajalca del podjetja Lavaco, Srečko Španič, delovodja ter številni krajani.

V programu, ki ga je povezoval Maks Jeran, so sodelovali Mešani pevski zbor TD Turnše Češenik, pod vodstvom pevovodje Aleša Fariča, recitatorja Lara in Tim Kolenko in harmonikar Maks Jeran. S simboličnim prerezom traku so župan Toni Dragar, predsednica KS Dob Marija Ravnika in predsednik Turistično rekreativnega društva Turnše – Češenik Jani Jeraj, cesto predali svojemu namenu. Tako se je krajanom Turnš uresničila dolgoletna želja, da se cesto skozi naselje uredi v smeri modernizacije in zagotavljanja večje varnosti cestnega prometa v kraju.

Foto: Vido Repanšek

Občina Domžale, Urad župana

Oglasno sporočilo