Društvo Verjamem vate

0
2057

Ste že slišali za društvo Verjamem vate ali njihove aktivnosti? Domžalčani gotovo, saj ima društvo sedež v Domžalah. Ukvarja se z več projekti, ki vsak zase nosi veliko zgodbo, vsem pa je skupno sporočilo: »Smo drugačni, smo opazni, smo dobri in prijazni, povezujemo ljudi, da se za okolje in človeka poskrbi.«

DNEVNI CENTER
Mladi s posebnimi potrebami
V okviru društva deluje dnevni center, v katerem so vključene osebe z zmerno telesno in duševno motnjo v razvoju in tako jim omogočajo dnevno socialno inkluzijo. Prav tako v okviru popoldanskega bivanja 1 x tedensko dajejo možnost tudi osebam, ki niso vključene v dnevni center, da spoznavajo delo.

NAŠA TRGOVIN’CA – TRGOVINA PONOVNE UPORABE
Naša trgovin’ca je trgovina s posebno noto, saj v njej pomagajo osebe, ki se zaradi svojih značilnosti ne morejo redno zaposliti. Na ta način pridobijo možnost, da naredijo nekaj koristnega in spodbujajočega ter ovrednotijo svoje življenje, hkrati pa razvijajo svojo delovno sposobnost in kreativnost s spoznavanjem stvari v praksi.

Pri njih najdete:
– lepo ohranjena oblačila iz druge roke, predvsem ženska in otroška, igrače,
knjige za   otroke in odrasle, modne dodatke in nakit;
– unikatna oblačila ponovne uporabe Love Recircle (hlače, krila, jakne, torbe iz jeansa);
– unikatne patchwork izdelke za dom ter dodatke ponovne uporabe Love Recircle;
– lastni program izdelkov mladih z razvojno motnjo.

UNIKATNA OBLAČILA, DODATKI ZA DOM IN DARILNI PROGRAM PONOVNE UPORABE
Delujejo po principu krožnega gospodarstva, katerega cilj je v nasprotju z poznanim ravnanjem v linearnem gospodarstvu: »vzemi, naredi, zavrzi«, čim dlje ohraniti vrednost materialov in energije, uporabljenih za proizvode, ter s tem zmanjšati količino odpadkov in uporabo virov.
Zato obstoječe materiale in oblačila ponovno uporabijo, jih popravijo ali pa iz več kosov oblačil naredijo popolnoma unikatno oblačilo ali dodatek za dom. Na ta način ustvarijo okolju in zdravju prijazen izdelek brez nevarnih kemikalij, hkrati pa je oblačilo izvirno unikatno.

SODELOVANJE S STIČIŠČEM IN ŽELJE ZA POVEZOVANJE Z DRUGIMI
Društvo Verjamem vate je organizacija, ki je vključena v naš izobraževalni program NVO s potencialom. V programu so organizacije, ki so zelo aktivne in se želijo v svojem delovanju še izboljšati, tako, da se izobražujejo. Društvo Verjamem vate si v prihodnje želi še več motiviranih prostovoljcev, povezovanja z enako mislečimi in z drugimi panogami, kot so ekološko usmerjene organizacije, lokalnimi pridelovalci hrane, organizatorji letovanj in tako dalje. Vabljeni, da stopite v stik z njimi ali pa jih kar obiščete v njihovi Trgovin`ci v Domžalah.

Prav tako vabljene nevladne organizacije, da se vključite v brezplačni program podpore »NVO s potencialom«. Več o tem najdete na spletni strani www.consulta.si.

Stičišče NVO osrednje Slovenije

Oglasno sporočilo