Rumeni bojevniki mlademu dečku izpolnili sanje!

0
820

Tekma z Olimpijo je bila za 13-letnega Aleksa Šketa Mlinarja prav posebnega pomena! Rumeni bojevniki so dečku izpolnili dolgoletne sanje!

Deček, ki prihaja iz Loč, se namreč že skoraj deset let bori z zelo redkimi zapleti prebolelega vnetja možganov in možganske ovojnice. Kot otrok je bil Aleks navdušen športnik in vedel je, da si nekoč želi postati nogometaš. Na žalost je nekega lepega dne popolnoma iz nič in praktično čez noč prišla zelo huda bolezen, ki mu je vzela vse in imela na njegov vsakdan ogromen vpliv.

Aleksovo telo tako ne zmore večjega napora, saj v nasprotnem primeru pride do mikroepileptičnega napada. Kljub vsemu Aleks ni nikoli obupal, v slogu pravih zmagovalcev pa je dvoboj z zahrbtno boleznijo tudi dobil!

Po obisku v NK Celje, svojo pot na kateri si želi obiskati številne nogometne klube in doživeti prvoligaško dogajanje, je tako nadaljeval na sredini tekmi v Domžalah, kjer je s strani moštva prejel personaliziran dres s podpisi vseh igralcev, številne navijaške artikle, vrhunec pa je v družbi glavnega sodnika Damirja Skomine predstavljalo spremstvo obeh moštev na igrišče! Sledil je ogled tekme na VIP tribuni ter pogovor z Andrejem Razdrhom, Brankom Ilićem in preostalimi člani Nogometnega kluba Domžale.

Aleks, v čast te nam je bilo spoznati! Bodi še naprej tako vztrajen, vrata domžalskega Športnega parka pa bodo zate vselej odprta!

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo