Tekmovalke Piruete dejavne v kotalkanju širom Slovenije

0
1388

V nedeljo 3.6.2018 je bilo mednarodno tekmovanje v umetnostnem kotalkanju PIRUETA 2018. Tekmovanje je bilo že 26. po vrsti in tako je domači klub postavil tekmovanje v meje tradicionalnosti. Tudi tokrat so se tekmovanja udeležili tekmovalci iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Slovenije.
Domači kotalkarski klub PIRUETA je bil med vsemi devetimi klubi najštevilčnejši. Tudi uspehov ni manjkalo, saj so osvojili kar pet prvih mest in štiri druga mesta.
Na tekmovanju je bil prisoten tudi nov predsednik Zveze kotalkarskih športov Slovenije g. Drago Ozebek, ki je pohvalil domači klub za izredno požrtvovalno delo pri organizaciji tako velikega tekmovanja.
Vsi gostujoči tekmovalci kot spremljevalci so izkazali veliko zahvalo organizatorjem tekmovanja to je funkcionarjem domačega kotalkarskega kluba.
V klubu se trudijo tudi na drugačen način, kako popularizirati kotalkarski šport, udeležujejo se številnih prireditev od Florijanovega sejma v Trzinu do nastopov v Češminovem parku in prav sedaj se pripravljajo na svojo predstavitev v Murski Soboti. Namreč lokalni organizator jih je povabil na svojo prireditev v sklopu občinskega praznika.Niso pa pozabili na tekmovalni del nastopov in konec meseca junija jih čaka najpomembnejše tekmovanje to je Državno prvenstvo, ki bo po nekaj letih zopet v Renčah.
V klubu pričakujejo uspehe in seveda uvrstitve v reprezentanco Slovenije, ki bo v avgustu in septembru nastopala tako na Evropskem kot na Svetovnem prvenstvu in upamo, da ne brez tekmovalcev domačega kotalkarskega kluba PIRUETA.
Ker pa imajo v klubu tudi disciplino hitrostnega rolanja naj omenimo, da so pred 14. dnevi organizirali Državno prvenstvo na katerem so ponovno bili najuspešnejši prav tekmovalci domačega kluba.

Avtor članka in fotografija : KK PIRUETA

Oglasno sporočilo