Dekleta ŽNK Radomlje U15 sezono končala na drugem mestu

0
2272

Dekleta U15 so minulo nedeljo odšla na gostovanje v Bratonce, kjer je ekipa Pomurja organizirala finalni turnir za dekleta U15.

Na finalni turnir so se uvrstile 4 ekipe, prve dve iz zahodne in vzhodne skupine. Na zahodu so naša dekleta osvojile prvo mesto, Žnk Cerklje drugo, na vzhodu pa prvo Žnk Pomurje in drugoŽnk Maribor. Za boj za prvo mesto sta se tako v polfinalu najprej srečali ekipi Pomurja in Cerkelj, kjer so bile boljše domačinke z rezultatom 2:0. V drugem polfinalnem nastopu so se naše šampionke pomerile z ekipo Maribora, kjer je bil izid identičen prejšnjemu, naša dekleta so z dvema goloma Mance Suhoveršnik zasluženo premagale Mariborčanke in se uvrstile v finale.

V tekmi za tretje mesto je ekipa Maribora premagala Cerklje in osvojila končno tretje mesto. V finalni tekmi za prvo mesto pa je potekal pravi derbi med našimi igralkami in domačinkami. Po napaki naše obrambne linije so prve zadele Pomurke, a so naše nato izenačile preko Sare Gradišek, ki je uspešno izvedla kazenski strel. Naša dekleta so prevladovala v vseh fazah igre, bile velikokrat blizu gola, a so domačinke vedno znova spretno uspele ubraniti gol. O državnih prvakinjah so nato odločali kazenski streli, kjer so bile uspešnejše domačinke.

O celotni sezoni in finalnem turnirju smo povprašali trenerko Manco Jereb:

»Po tako uspešni sezoni je težko izbrati prave besede. Dekleta so skozi celotno sezono prikazala neverjeten napredek, sodelovala so v zimski ligi fantov U13, osvojile zimsko ligo, domači Uki cup turnir, na Cordial cup-u so se ob bok postavile najboljšim tujim ekipam, na koncu so osvojile »osmoljeno« drugo mesto v domači ligi. Vem, da je dekletom ob izgubi naslova hudo, a so lahko ponosne nase, saj so od prve do zadnje tekme gradile kombinatorno igro,  ki bo v prihodnosti definitivno prinašala željene uspehe. Skozi sezono smo šle skozi vrtinec čustev, ponosna sem, da sem bila del tako vesele, nasmejane, glasne in zrele ekipe. S pravim pristopom, trdim delom, željo, borbo in srčnostjo  dekleta čaka še ogromno lepih trenutkov. In drage moje ne pozabite, skupaj ste, ko jokate, in skupaj ste, ko se veselite. Samo tako naprej!«

Za dekleta U15 so v letošnji sezoni nastopale: Eva Rogelj, Daša, Dolenšek, Zala Šere, Zara Šraj, Ana Gerjolj, Kaja Pečovnik, Manca Suhoveršnik, Maša Černivšek, Nuša Kladnik, Pia Kočevar, Pia Pavlič, Sara Gradišek, Tadeja Gerjol, Živa Galjot, Jera Kodrič, Katarina Mušič, Nina Sofia McQuarrie, Maša Zajec in Ajda Kličić.

VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!

M. J.

Oglasno sporočilo